Книга PHP - Препоръка

topchokt

Registered
Здравейте ,
препоръчайте ми някоя книга за PHP . Нямам си и напредстава коя точно да избера , затова се обръщам към Вас . По възможност да мога да си я поръчам през интернет .

PHP : Професионално програмиране ако искаш да навлезеш в магията на OOP, Pear, XML библиотеките и разширенията на PHP. Супер е като справочник.

Професионално програмиране с Apache, PHP, MySQL е за по-начинаещи, така да се каже :)

Ако не разбираш ПХП ---> Софтпрес "ПХП5 в лесни стъпки"
Предполагам може да са направили и за ПХП6 но тя разликата не е голяма така че и тази ще ти свърши работа, защото е достъпно написана.

Иначе ако искаш нещо като допълнително помагало или справочник си вземи --> Софтпре "Разработване на Уеб проекти PHP и MySQL"

Ако вече си на последно ниво в знанията си :lol: избери--> Софтпрес "PHP 5 професионално програмиране"

Третата книга е само ако си овладял пхп почти до съвършенство, иначе няма да намериш приложение.

Съвършенство викаш ... PHP5 на Софтпрес тръгва от що е променлива ...

idevbg каза:
Съвършенство викаш ... PHP5 на Софтпрес тръгва от що е променлива ...

Е и??? Съвсем друг е стилът на обяснение. И защо да си купува книга която няма да му е така потребна за момента. В книгата за начало която съм дал имам съвсем елементарни обяснения с чудесни примери, докато в последната книга са сведени до минимум за да сместят всичката информация.

Тази, която си дал според мен е със същия начален материал, който го има и в Софтпреската :) Твоята просто е по-евтиният вариант за хора, които искат само и единствено началото. В PHP 5 има всичко. Не виждам защо да не му е потребна. Както и да е - разни хора, разни идеали ;) Аз не съм стигнал до съвършенство още, така че няма да споря - момчето поне има избор :)

Благодаря ви за препоръките .
Все още не съм избрал , но скоро ще избера коя книга да взема .

Back
Горе