boby каза:
... Защо не се обединим и да не си направим една книжка за програмизане и дизайн (а защо не и цяла поредица)?...
Уооуу, уооо, дай малко контра. Дизайна и програмирането са много различни неща. Един съвременен web дизайнер едва ли има време да учи програмиране в този смисъл. Дизайнерите обикновено са толкова затрупани от работа, че нямат време да пият и една ракия с приятели. Имам удоволствието да познавам няколко web-дизайнера(+ 2 мацки, които рисуват убийствено с таблет) и мога да ти гарантирам че е изключително трудно да се пише книга за дизайн.
Записан съм в нюз-групата на Blender 3D и получавам невероятна информация за този моделер, който се използва от всички свободолюбиви дизайнери, но едва ли бих могъл да напиша и 20 реда за техниките на Web дизайна с Blender и Python.
По скоро в този приятелски кръг може да се издаде онлайн списание Web-Tourist в което да се публикуват тимплейти, пълни и одобрени от определена група напреднали потребители! уроци за начинаещи web-дизайнери и програмисти (казах напреднали, защото понякога съветите, които чета във форума ме карат да бягам в хола пищейки от ужас с високо вдигнати ръце

). Биха могли да се публикуват и най-добрите рендерни и 2D картинки на web-дизайнерите. Може да се сложи секция за сигурност за CMS системите (които толкова мразя, но все пак са "модерни").
И изобщо едно онлайн издание в PDF вариант, издавано от
Web-Tourist-a ще е една доста културна и идейна кауза, която с удоволствие ще подкрепя.
А защо не и да се взимат интервюта от големите дизайнери и програмисти - това ще повиши яко класата на туриста.
Идеи над които може да се помисли и които имат смисъл. Но нищо не става бързо. Хубавите неща искат яко бачкане!