Кои световни, разплащателни системи ползвате?

Кои световни, разплащателни системи ползвате?

 • PayPal

  Votes: 12 85.7%
 • Stripe

  Votes: 4 28.6%
 • Amazon Pay

  Votes: 0 0.0%
 • Authorize.net

  Votes: 0 0.0%
 • WePay

  Votes: 0 0.0%
 • Square

  Votes: 0 0.0%
 • FirstData

  Votes: 0 0.0%
 • Merchant e-solutions (MeS)

  Votes: 0 0.0%
 • 2Checkout

  Votes: 1 7.1%
 • SecurePay

  Votes: 0 0.0%
 • Skrill (ex. Moneybookers)

  Votes: 2 14.3%
 • Paysera

  Votes: 0 0.0%
 • Revolut

  Votes: 5 35.7%
 • Payline

  Votes: 0 0.0%
 • Adyen

  Votes: 0 0.0%
 • Klarna

  Votes: 1 7.1%
 • Wise

  Votes: 2 14.3%

 • Общо гласове
  14

Blinky

Administrator
Екип
Здравейте,

Искам само да видя кое колко се ползва тук. Не е нужно да пускате мнения, но може да гласувате. Разбира се, аз ще драсна, че всеки иска или вече има да има някаква алтернатива, която по възможност да е с най-ниски такси и добър съпорт. :)
 
Чат пат ползвам wise.com. Доста ниски такси имат и обменните курсове са добре.
Добавено е като метод. Ако някой има други предложения, които има голяма вероятност да съм пропуснал да каже. Според мен май пейпал ще си остане лидер. Не съм пускал такава анкета, та ми хрумна, че би била добра, най-малкото хората с онлайн магазини или фрилансърите да видят кое се ползва за техните бизнеси.
 
Аз също ползвам Wise. Доволен съм колко е опростено и таксите наистина са сравнително ниски.
 
Paypal & Revolut
Я да те питам за революта. Един приятел вика, че негов клиент му е искал дата на раждане, имена и Айбан, за да му преведе пари. Това е в случай, че не си в системата им? Ако си с акаунт лесно ще може да минат без допълнителни данни, но път той ги е предоставил още с отварянето на акаунт там.

Май е много използван метод. Около мен поне не е като да няма хора с революта. ;)

Лесно ли се връзка с Пейпал? И може ли да обработва карти? Не съм запознат, за това си и питам. ;)
 
4 съм ползвал, в момента само 2 - PayPal & Revolut. Тия, които ползвах бяха Skrill & Stripe. Не останах много доволен от последните споменати, и съответно ги махнах. Skrill са с абсурдни такси, я другите изглеждат малко изоставащи, ако го сравниш с останалите.

Гледам, че Paysera много навлиза из бг фирмите, та мисля да го пробвам и за лични преводи. Като имам някакъв фидбек, ще пиша.
 
Обаче нещо общо има между всички тези пеймънт системи. Всеки реве, не толкова за таксите, които също не са никак малки, колкото за курса, с който също се ощетяват собствениците на акаунтите. Превалутирането им е голяма болка. По-скоро на всички.
 
Обаче нещо общо има между всички тези пеймънт системи. Всеки реве, не толкова за таксите, които също не са никак малки, колкото за курса, с който също се ощетяват собствениците на акаунтите. Превалутирането им е голяма болка. По-скоро на всички.

Ето Wise примерно ми смята еврото на 1.95595.. През онлайн банкирането на ДСК ми го смята на 1.96 и съответно има 40 лв такса за стандартен SEPA превод.
image_2022-02-11_110718.png
 
Да, а сега го сравни с тези на чейндж бюрата. Защото хората като имат валути, ходят там, за да им се даде по-изгоден курс. Но и дори с банките са им някак си занижени. На суми от по над 1000 се усеща, особено след има няма 10-12 такива транзакции.
 
При мен са PayPal и Revolut, с тях и може ги някой биткойнт покривам всичко, ставайки дума да си пращаме пари с хора по целия свят.

Чудно ми е, или така ми се струва, но последно време PayPal все по-малко ми го търсят. Едно време беше почти само то, сега имам опция да избирам, като PayPal никога не ми я предлагат като първа. Говоря за другата страна, с която се имаме финансови отношения. Според мен разади многото други алтернативи, смотания си съпорт и неуправдано високите такси.

Ако продължи така, скоро само старите интернет динозаври ще имат PayPal. :)
 
Имам чувството, че новите системи малко поизпъкват измежду всички, вече не се сещам някой около мен да ползва Skrill, а едно време доста имаха Мастъркарти и акаунти в Moneybookers. PayPal са ясни с техните "хубави" % на транзакция, но пък е най-популярната за момента, скоро ще бъде изместено от биткойните, а малките ще си делят трохите. Така го виждам в бъдещето. ;)
 
PayPal и техния скапан съпорт за нищо не стават, да не говорим за таксите, които са безумно високи. После да седнеш и да си изтеглиш парите, и сметката става идиотска. За това револют, което от името говори, че е революция на монополните играчи. Много агресивно име. И дано си оправдае името. ;)
 
На скоро време използвам PingPong за получаване на пари. Скоростта на получаване на пари е по-бърза и стабилна от Paypal, таксите са по-ниски и има повече платежни портали.
 
Последно редактирано от модератор:
Не съм споменал, но все пак да напиша, че реално и PayPal обработват карти, но в определени държави, които са с по-висок тръс рейт:


Предполага се скоро и тук, но да видим. Може би в Еврозоната би следвало да бъдем добавени.
 

Горе