Значи регнах се във Wisdom.bg и искам да направя секция в сайта ми "Дарения" както тук - http://www.smartphones-world.com/charity.php
Имам два метода -
Кой от 2-дата трябва да избера ?
Имам два метода -
Метод "Комуникация чрез GET заявки към URL на сайта Ви"
Този метод е по-гъвкав и предлага повече възможности, но интегрирането му изисква повече познания от Ваша страна.
Обяснение на метода:
Когато в системата ни пристигне нов SMS, ние го препращаме към скрипт на Вашия сайт. Параметрите (дата, номер, съдържание) Ви изпращаме чрез GET.
Скриптът се изпълнява според нуждите Ви и връща текстово съдържание.
Това съдържание потребителят получава като обратен SMS. То трябва да е на латиница, като максималната възможна дължина е 160 символа.
Метод "Автоматично генериране на потребителски код за достъп"
Този метод е лесен за използване и интегрирането му не изисква специални умения. Универсален е за реализиране на различни платени услуги.
Обяснение на метода с пример:
Предлагате в сайта си httр://mysite.com/ платена услуга, достъпът до която струва 1 лев. Когато даден потребител желае да я използва, Вие му предоставяте информация за начина на плащане, а именно: той трябва да изпрати SMS съобщение до еднолевовия ни номер (за конкретния пример). Съдържанието на това съобщение трябва да е Вашият SMS префикс (или поне да започва с него).
Щом изпратеният SMS пристигне в системата ни, тя му генерира уникален КОД (кодът се състои от цифри и латински букви; дължината му е от 5 до 7 символа) и го изпраща автоматично на потребителя като обратен SMS. Съдържанието на обратния SMS е следното: "Kod za mysite.com: A3JFB5" (сайтът и кодът са примерни).
След като потребителят получи своя код за достъп, той го въвежда във Вашия сайт в специално добавена от Вас форма. При submit на формата обработващият я скрипт трябва да провери в нашата система дали въведеният код е валиден и да предостави на потребителя достъп до платената услуга.
Проверката на въведения код става по следния начин: Вашият скрипт извиква предоставен от нас URL (валидиращ скрипт), като чрез GET му подава въведения от потребителя код. Валидиращият скрипт връща информация дали кодът съществува и данни за съответния входящ SMS.
Кой от 2-дата трябва да избера ?