Кой форум е най-добър!

Kahn_Fan

Registered
Направете една класацийка на форумите. Подредете ги според:

Надеждност, Сигурност...
(phpbb, smf, ipB, minibb, phpfusion...)

не можа да се кажи кой е най-добър

въпрос е на лично мнение

phpBB всеки знае как да го ползва
и има най много модове за него

ползвал съм IPB съвсем малко
има МНОГО функции
и затова може би няма модове за него
и това го прави малко сложен за употреба от хора който не са го ползвали

miniBB не съм ползвал както и smf но щон не са толкова известни явно не са много добри

PHP-Fusion е цяла система а не форум...

IPB също така има и много ГЛУПОСТИ които не му трябват и затова пада на нивото на phpbb Защото ако например ги оценим така:
10 - IPB
7 - phpbb
След като направим промяната заради ГЛУПОСТИТЕ по IPB дето са натъпкани вътре:
7 - IPB
7 - phpbb
ЕДИТ:// vBulletin е много неразбран, има някакви връцки нещо ужасно, макар и да е хубав и безгрешен ама е МНОГО объркващ! :wink:

пак ще кажа
въпрос е на лично мнение

отностно надеждност и сигурност
те са почти еднакви според мен...

1. PHPBB 2.x
2. IPB
3. PHPBB 3.x
4. SMF

Предпочитам да ползвам нещо дето го разбирам. PhpBB 3 вече много яко заприличва на IPB с огромната си сложност и затова е на трето място. Обичам да ползвам неща, които мога да ги разградя на части, да ги променя из основи и пак да си ги сложа на мястото. Можеби затова PHPBB 2.x е най-използваната форумна система.

Най-хубаво и НАЙ-трудно е да си направиш САМ форум! Ако имаш знания ще си го направиш за около 3-4 месеца като phpbb или IPB или какъвто и да е готов форум!

luudman каза:
Най-хубаво и НАЙ-трудно е да си направиш САМ форум! Ако имаш знания ще си го направиш за около 3-4 месеца като phpbb или IPB или какъвто и да е готов форум!

Аз съм на този принцип - "Защо да си хабя времето и нервите да правя нещо при положение, че добрите хорица са го направили вече и не само това, ами е и GPL и мога да си правя каквото си искам". (Не важи за сайтове.) :?:

САМО PHPBB това IPB не мога да го гледам.
Супер много функций и за к'во са ти ? :)
А пък PHPBB3 също го използвам и бая нови функций са му вкарали и на него - много е убав :D

phpBB е тва е форум, онова IPB ми изкарва нервите докато го конфигурурам :evil:

Back
Горе