Колко време се инсталира LINUX?

инсталирал си убунту, линукс се вика на кернела, някъде към 20-25 мин за убунту което силно зависи от желязото...това доста слаб е много относително,но е нормално.
за кирлицата: кажи поне с Gnome ли си или КДЕ?
по пинрцип драйверите ги настройва сам, освен ако нямаш нвидиа... ако си гледал при инстала не би трябвало да те занимава и всичко трябва да е ОК :)

Щом ползваш Ubuntu следователно е на Gnome :) Не вярвам човека да си е инсталирал друга драфична среда :lol: А под Gnom-a не се сещам точно как беше но мисля че директно си инсталира графичната срена на Български. И си влиза и кирилицата в инсталацията. Пробвай да смениш режина на писане с shift+crtl или някаква такава комбинация :) от давна не съм ползвал гномек

по памет: намираш menu->keyboard layout-> от лявото поле добавяш бг фонетик и си готов...после трябва в същия прозорец,но в следващия таб да настроиш да се сменя групата при шифт+алт или друга комбинация :?:

1) Имаш бутон който ти променя подредбата на клавиатурата когато пишеш даден пост или тема.
2) Това е доста относително нещо.При мене се инсталираше за около 35 ~ 40 минути, както на новият ,така и на старият компютър.
3) Аз ползвам Убунту + КДЕ + ГНОМЕ + XCF2 - сиреч най-добрите.
4) След инсталацията не забравяй да направиш
sudo passwd
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

/ ако е нужно повтори последната команда няколко пъти за да си ъпгрейднеш кернела .Докато правиш ъпгреийд на системта неможеш да се обаждаш по скайп и да говори.Ще ти изведе грещка ,че има проблем с аудиото.

Back
Горе