Колко държи батерията на Nokia 515?

gLaVoReZa

Registered
Здравейте,

преди известно време си купих телефон Nokia 515, който се лансира като телефон без излишни екстри, но за сметка на това с изключително качество.

Взех го от някакъв измислен магазин и веднага ми направи много лошо впечатление. Произведен е в Китай, за разлика от предишната ми Nokia, която беше произведена във Финландия. На батерията няма холограмен стикер и се забелязват разни дребни неточности по сглобката. Някои копчета скърцат... абе изобщо личи си, че е произведен в Китай.

Най-големият проблем е, че батерията му пада за 3-4 дни, при положение, че съм изключил 3G, не играя игри, не слушам музика, не правя снимки, само говоря от 20 до 50 минути на ден и на всичкото отгоре го изключвам през нощтта...

На официалния сайт на Nokia, пише, че батерията му издържа 33 ДНИ в режим на готовност...

Та днес отидох в магазина да ги попитам за тези неща и те започнаха да ме омайват там с някакви глупости, че видиш ли това бил модерен телефон, поради което хаби много ток и ако батерията му държи 3-4 дни е направо приказка, защото на смартфоните им държала 1 ден.

Обаче аз не мога да разбера как телефон без сензорен дисплей, с примитивна операционна система, сигурно не особено различна от тази на Siemens M65, с толкова малко употреба, ще ми го сравняват с някакви лаптопи едва ли не. Таблетът на майка ми, който е с Android, издържа по 1 ден... с незнам си колко процесора...

Някой има ли такъв телефон и това нормално ли е?

Аз нямам такъв телефон, но мисля че Nokia вече нямат завод във Финландия, прозиводството им сигурно е изнесено в Азия (Китай и подобни). Обаче до колкото знам всички оригинални батерии на Nokia са с холограмен стикер.

Пише ли някакъв модел на самата батерия ?

В магазина за сменили оригиналната батерия. Щом няма холограмен стикер мисля, че не е оригиналната :)

@DarkAngelOfhope,

Nokia confirmed plans to shift the heart of its manufacturing operation to Asia, cutting 4,000 jobs from existing factories and moving their roles to China and South Korea.

https://gigaom.com/2012/02/08/nokia-factories-shift-to-asia-did-it-have-any-choice/

Потвърдили са някакви планове, но много се съмнявам да нямат нито една фабрика във Финландия. Като знам другите западноевропейски фирми как процедират... Едва ли ще продават китайски боклуци във Финландия. Те ще са по-скоро за българи, румънци, китайци, и друга сволоч.

На батерията от едната страна пише само NOKIA, а от другата:

Nokia BL-4U 1200mAh 3.7V 4.4Wh

Rechargable Li-ion battery. Use specified Nokia charger only. Must be disposed of properly. May explode if damaged or disposed of in fire. Do not short-circuit. Do not disassemble.
MADE IN CHINA 1ICP5/38/58
495540405123 2129127;0670560

Това го пише и на френски и отдолу има там разни символи да не се хвърля в кофата за боклук, CE, и други такива.

Стикери няма никакви, обаче те ми казаха, че това със стикерите е било много отдавна и вече нямат стикери. Това го потвърди и един шушляк от Vivacom, ама той нещо ми изглеждаше отровен с гъби, така че не е сигурно.

На телефона пише:
NOKIA
Nokia Corporation
FCC ID: QTLRM-953
CODE: 059T0Q3
IMEI: 357888/05/412699/7

CE0168
MADE BY NOKIA
manifactured in China

Просто красота... И това е телефон за 300 лева без WI-FI, операционна система и сензорен дисплей... Ама бил върха на качеството, халуминиев, разбираш ли. А всъщност алуминият е най-евтиният метал, след джелезото.

Аз мисля да се отърва от него моментално и вече да не давам повече от 70 лева за телефон, освен ако не е купен от централния магазин на Nokia във Финландия, и то искам генералният директор да ми го продаде.

Тя моята нокиа, която има само един цветен екран не издръжа 33 дни батерията, камо ли този 515. Вярно, моя е с 800mAh батерия, но все пак в характеристиките така пише - в режим на готовност 33 дни. Издържа седмица и половина като от време на време говорих на него.
Батерията ми няма стикер и е Чайна производство. И самсунга ми няма стикер на батерията( SGS3 )

Revelation каза:
Тя моята нокиа, която има само един цветен екран не издръжа 33 дни батерията, камо ли този 515. Вярно, моя е с 800mAh батерия, но все пак в характеристиките така пише - в режим на готовност 33 дни. Издържа седмица и половина като от време на време говорих на него.
Батерията ми няма стикер и е Чайна производство. И самсунга ми няма стикер на батерията( SGS3 )
Много зависи... имам нокия Е52 на 6 години май стана с оригиналната си батерия и в режим на готовност държи 2 седмици минимум.
Ако го оставя включен, но без SIM карта в него т.е. да не търси мрежи и т.н. да хаби батероята стои поне 25 дни.
Но на него си пише, че е произведен от Нокиа във Финландия... батерията си е със стикер и всичко, както трябва.

Аз имам нокия 113, батерията няма холограмен стикер и телефона е произведен в Китай, но държи доста, в месеца го зареждам един до два пъти, зависи колко говоря, но не е много, може би за това :). Батерията е 800 mAh.
Според мен нокия си развалиха качеството. На опаковката пише, че може да издържи до един месец, но дефакто ще се получи, ако не го пипам и постоянно е в една и съща мрежа, което не е възможно.

Мислех си да си взема точно този телефон ... сега ме разубеди :D
Много е хубав на външен вид, много приятен като усещане, камерата прави уникални снимки, но въпреки това, този телефон трябва да струва 160 лева чисто нов. Друг телефон, който те съветвам да не си купуваш никога, е Nokia Asha 501.

Аз просто искам класически телефон с Java ME операционна система, отлична камера, да има mp3 за входящо повикване, радио, карта памет и това е. Не щем ни двуядрени процесори, ни четириядрени, ни никакви. Интересува ме телефонът да е произведен в Европа, да е много стилен, и да е качествен.

Няма братче. Само боклуци се продават в момента. Хубав телефон е бил Nokia 6500 classic в кафяв цвят, ама е много стар. Има и някои хубави слайдери на Nokia. Примерно C2-02 е доста приятен, ама е бъгав, колкото си искаш. Качеството умря.

Аз имам една Nokia 100 която ми подариха от vivacom преди 1-2г и я погледнах сега ... вярно че няма стикер, може да са го премахнали това.

Иначе аз съм с Lumia 920 и съм много доволен от телефона, но го зареждам всеки ден, ако не го ползвам много, през ден :) Следващия ми телефон пак ще е Nokia само се чудя да сменям ли с 930 или да изчакам края на 2015 и да взема направо с WP9 :)

Аз признавам само Нокиа, а вече и LG. Вмомента ползвам Nexus 5 и наистина батерията накрая на деня ако го ползваш е умряла, а на старите телефони държи със седмици. Но и функциите и екстрите си казват думата все пак. Та има нещо китайско (некачествено/нередно) в твоя телефон, не е възможно това просто. :)

Не се сдържах: Вие още ли ползвате телефони с копчета ??? :D :D :D

Моя смартфон (Xperia) си го зареждам всеки ден (свиква се) . :cry:

Back
Горе