Коментари във форуми

EatMySword3

Registered
Някой случайно да предлага да пише коментари във форуми с цел реклама, тоест да ги завърта леко коментарите да не са баш реклама :D
 

Blinky

Administrator
Екип
Някой случайно да предлага да пише коментари във форуми с цел реклама, тоест да ги завърта леко коментарите да не са баш реклама :D
То ще е най-добре, ако човека, който поеме задачата има вече изградени профили с постове и някакъв добър рейтинг в тези форуми. Според мен всичко друго малко ще злепостави и самия бранд, който ще се опитате да лансирате, ако не се възприеме в началото като спам. Нали, в случай, че започне директно с рекламните постове и теми. ;)
 

devcvetomir

Registered
Впрочем от кои форуми най си струва, като изключим тематично-релевантните за дадения проект, към който да се трупат линкове и трафик? Питам от чисто любопитство. :)
От никои, знаеш. Отмина и модата, или ако стане - ще е в един форум, и няма как бъде като сървиз за много такива.

За пример не знам дали си виждал, бяхме ти абюзнали предприемача :devilish: - с Noke имахме един проект преди 2 години - instagram photo downloader , като за да го бъмпна нагоре, от мързел - взех, че добавих anchor url в подписа ми, и писах в 50-60 теми, където се споменава instagram в заглавието, с цел релевантност - успех имаше, но и анкора дето ползвахме, беше български - та няма къде другаде да мине такова нещо.
Беше беше на автопилот, не съм следил стриктно резултатите, но май само с такъв линкбилдинг и някои коментари в блогове където се споменаваха подобни тулове как да свалим снимки / видеа от инстаграм ( на кирилица ), беше сайта в топ4 за БГ. Не знам доколко форумните ми постове с подпис с тайтъли споменаващи инстаграм е спомогнало.
 

Blinky

Administrator
Екип
Човекът, който ги търси най-вече има предвид в поста си да се пусне линка, ако говорим за линк, защото може и да е някакъв Brand Awareness чрез споменаване на името в поста или в заглавието на темата. Отделно, ако говорим за релевантни по тема на бизнеса форуми, то би довел и доста таргетиран трафик.

И аз съм си правил експерименти с форумни постове и честно казано доста помагат в общия линк билдинг микс, както и в това, ако темата се ранква добре, да получиш трафик. Разбира се, ако форума е популярен, мнението на потребителя е полезно и поднесено по подходящ (не спамърски начин). Също експериментите бяха и за нов сайт, като искахме да викнем някой бот да мине за бърза индексация на сайт, слагаш в подписа си сайта, и седиш онлайн -разбира се трябва да имаш мнения, които вече с в индексирани теми. И това е техника, ако не ти се чака от други линкове, които са по-слаби. Вече е мит идеята да го добавяш ръчно в търсачки. Чакаш си натурално, което гледаш и малко да "подпомогнеш" с тук таме линкове и тулове - като sitemap събмит.

Подписите са също полезни, вече зависи собствениците на даден форум как ги настоят за потребителите. Някой има слагат едно no follow, но както си знаем, всички линкове се броят.
 

Горе