Котва на определено място от картинка

ystefanov

Registered
Здравейте, има ли начин, ако един хиперлинк води към едно изображение със размери примерно: 6500-2500px, да се постави котва на определен сектор от това изображение? Успях само да поставя котвата, от ляво, дясно..горе, долу, но на самото изображение как става?
 
SveXteZ каза:
Най-лесно става с Macromedia DreamWeaver, но е платена :)

Аз работя с " Macromedia DreamWeaver", може ли малко по-подробно за тази функция?
 
emagi каза:

Не съм сигурен, че това ще ми помогне. Може би не съм обяснил правилно. Става въпрос за това че, имам един текстови хиперлинк, на който като се цъкне се отваря нова страница със голяма карта (6500-2500px). Искам като се отвори картата да се вижда определен сектор от нея, не както е по принцип най-горната лява част. За това се сетих да поставя котва на изображението, но това което ми посочихте видях само как се разцепва картинка на различни области като всеки отрязък е хиперлинк, но не това е целта ми.
Общо взето намерих 2 начина(първия по неудачен). Позиционирах котвата чрез отделен слой върху картата, а при втория след дива където ми е картата сложих друг див със котва и му зададох отрицателни стойности на координатите, така че да влезе на във изображението.
 
<a href="javascript:scroll(0,0)" >go</a>

Така няма ли да ти свърши работа? Само си задаваш стойностите - където са 0 и 0 сега
 

Горе