Коя Българска търсачка е на челни позиции

• Автор Автор ivko
  • Начална дата Начална дата

ivko

Registered
Здравейте смятам да си пусна една търсачка и искам да ви попитам коя от следните търсачки е по-известна за да знам какви функции да има моята.И ето и въпроса.Коя от следните търсачки е по-известа?

A. Jabse.bg
B. Search.bg
C. Yes.bg
D. Rovise.net

Е моля кажете ми коя по-известна за да и рагледам функиите и да знам какво горе-долу да направя.Благодаря ви предварително. :)

Давайте и предложения за други търсачки.

0u7 каза:
qkonet каза:
Давайте и предложения за други търсачки.

Добър начин да си рекламираш сайта ;)

Мани рекламирането на сайта.На който му хареса ще влиза трябва да видя кой търсачки са онлайн и какви функции имата за да добавя на моята търсачка по-добри.Ако исках да рекламирам щях да си купя реклама.Не разчитан на една тема да ми направи сайта доста известен. :)

имат сървъри. много сървъри
имат база данни. огромна база данни
и имат алгоритъм за сортиране на резултатите

alex95_bg_2 каза:

И имат бот, който не е направен с php, а с някой истински език за програми. Защото един VB.NET е 15 пъти по-бърз от php, а c++ сигурно 2-4 пъти повече.

Има и аз тука един паяк който се мачи нещо ,но не мога да си взема от никаде бот няма ,а пък да си направя немога. :)

oXteR каза:
Този сайт рови се не е никаква търсачка

Тепърва ще става :)

qkonet каза:
Има и аз тука един паяк който се мачи нещо ,но не мога да си взема от никаде бот няма ,а пък да си направя немога. :)

Имам един бот на VB дето работи доста бързо ама му трябва доста модване да индексира. Иначе засега само може да се лута из линкове и да записва домейните дето е намерил в БД. Обаче то не е само това. Както каза alex95 трябва и

Какво представлява това.Иначе знам за сърварите и базата данни скоро ще си взема един.

qkonet каза:

Какво представлява това.Иначе знам за сърварите и базата данни скоро ще си взема един.

Специална математическа схема (формула), която се изпълзва за да се определи най-съвпадащия с търсените думи резултат.

StormBreaker каза:
qkonet каза:

Специална математическа схема (формула), която се изпълзва за да се определи най-съвпадащия с търсените думи резултат.

А има ли начин да си взема от някаде такава за да направя търсачката или може и без такова "ЧУДО" :)

Без такова чудо за къде си тръгнал ?

Аз на моята търсачка, преди когато я правих за да изгубя малко от времето си, опитах да си направя търсещ алгоритъм и мога да ти кажа, че изобщо не е лесно.
Все пак постигнах някакви минимални резултати.

Търсачката можеш да я видиш тук -> http://85.130.90.65:8080/Search/?search=php+%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B8&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8

Също както казва @StormBreaker и аз самия се убедих, PHP не става за тази цел.
Твърде тромав език е. Знаеш ли като пуснах бота, колко време му беше необходимо за да претърси едва 1000 страници?
Така, че не искам да те разочаровам, но най-добре се насучи към друг тип сайтове.

П.П: И имам един въпрос. Викаш, че ще взимаш сървър.
Всъщност сървър ли ще взимаш или някакъв платен(не дай си боже безплатен) хост, защото ако е така от сега мога да ти кажа нищо няма да стане.
Започне ли много да товари хоста, бъди сигурен, че сайта ти ще бъде изключен :)

П.П: И моля без ЛС относно търсачката ми (за момента не я подарявам) :)

Да знам ,че е сложно ,но искам да се занимавам с това.Имам един паяк който сам го забелязал ,че не му е достатъчна RAM паметта на хоста за базата данни и затова трябва да си купя сървар.Хостингат ми е платен. :)

Човек ако искаш търсачката да ти е сериозна и един сървър няма да ти стигне.
А щом толкова много искаш да се занимаваш с това, ти трябва екип.
Сам едва ли ще стигнеш далече, но пък не знам ще видим като пуснеш търсачката :)

HunteR каза:
Човек ако искаш търсачката да ти е сериозна и един сървър няма да ти стигне.
А щом толкова много искаш да се занимаваш с това, ти трябва екип.
Сам едва ли ще стигнеш далече, но пък не знам ще видим като пуснеш търсачката :)

За екип да не говорим.Доста си са хората за един сайт.Аз не искам тя да е само търсачка тя ще включва още няколко продукти например Rovise Mail или Rovise Games , Rovise Music , Rovise News , Rovise Sports , Rovise Shoping и класация на сайтове за тези неща ми трябват доста сериозни сървари и пространство и тази търсачка дето сега я пускам няма да е изцяло мое дело тя ще е Beta версия доката създадем целият Rovise с всички продукти до 2 месеца трябва всичко да е готово. :)

Наистина трябват няколко много мощни сървъра за индексиране и един МЕГА мощен САМО за базата данни. С поне 16+ GB рам. А на тия за индексиране е по-важен процесора и интернета. И паяка трябва да се направи тип клиенти -> сървър (както е моя). Сървъра да разпределя кой клиент какво да индексира, да не индексират едно и също.

Back
Горе