LuCIFER_DeViL
Registered
Здравейте!
Замислил съм да връзвам един скромен таблет (Acer Iconia A1-810) към телевизора, ще го ползвам както се ползват Android STICK-овете. Опитах се да си направя OTG Y кабел поне, но Цъ! ...че не ми се чака от нета, от някъде си. След това опитах директно да вържа micro USB мъжко с женско USB A, поне да пробвам дали става връзката. Пробвах на телефона ..s3-ка, отчита че кабела е вътре, но когато сложа флашка или вкл. блутут адаптор на мишка - нищо, не ги отчита като устройства. Y OTG-то пък въобще не го отчиташе, въпреки че не съм прекалил с дължината на кабелите, дебелината си е стандартна за USB, а и спойките са читави, но пък можеше да зарежда. Правих го по тази схема, вместо да сложа резистор, направо вързах ID с GROUND от micro USB - то, така и така не мислех да пробвам зареждане и вкл. на някакво устройство, резистора иначе е точно за това ... да не връща ток докато зарежда устройството.
Но пък иначе идеята ми дойде от това - OTG с порт за зареждане:
Та, вече ми се изчерпа търпението, след запояване, схеми и т.н. и може би ще се взима готов. Проверих из българските сайтове, но не намирам, а не ми се поръчва от амазони ибейове и т.н. защото просто не ми се чака.
Ако можете да дадете идея
от къде да го взема, ако знаете къде има - добре. Утре - други ден ще проверя в един магазин точно за такива неща, дано има там, но пък ако дадете акъл относно правенето на тая що годе лесна паяжина пак ще слушам. :?:
Мерси предварително!
И да, таблета поддържа OTG.
Но пък иначе идеята ми дойде от това - OTG с порт за зареждане:
Та, вече ми се изчерпа търпението, след запояване, схеми и т.н. и може би ще се взима готов. Проверих из българските сайтове, но не намирам, а не ми се поръчва от амазони ибейове и т.н. защото просто не ми се чака.
Ако можете да дадете идея
Мерси предварително!
И да, таблета поддържа OTG.