Къде от България може да се вземе такова...

LuCIFER_DeViL

Registered
Здравейте! :) Замислил съм да връзвам един скромен таблет (Acer Iconia A1-810) към телевизора, ще го ползвам както се ползват Android STICK-овете. Опитах се да си направя OTG Y кабел поне, но Цъ! ...че не ми се чака от нета, от някъде си. След това опитах директно да вържа micro USB мъжко с женско USB A, поне да пробвам дали става връзката. Пробвах на телефона ..s3-ка, отчита че кабела е вътре, но когато сложа флашка или вкл. блутут адаптор на мишка - нищо, не ги отчита като устройства. Y OTG-то пък въобще не го отчиташе, въпреки че не съм прекалил с дължината на кабелите, дебелината си е стандартна за USB, а и спойките са читави, но пък можеше да зарежда. Правих го по тази схема, вместо да сложа резистор, направо вързах ID с GROUND от micro USB - то, така и така не мислех да пробвам зареждане и вкл. на някакво устройство, резистора иначе е точно за това ... да не връща ток докато зарежда устройството.
900x900px-LL-781bd011_Y_OTG_CABLE.png

Но пък иначе идеята ми дойде от това - OTG с порт за зареждане:
51YdnXRjS2L._SX425_.jpg

Та, вече ми се изчерпа търпението, след запояване, схеми и т.н. и може би ще се взима готов. Проверих из българските сайтове, но не намирам, а не ми се поръчва от амазони ибейове и т.н. защото просто не ми се чака.
Ако можете да дадете идея :) от къде да го взема, ако знаете къде има - добре. Утре - други ден ще проверя в един магазин точно за такива неща, дано има там, но пък ако дадете акъл относно правенето на тая що годе лесна паяжина пак ще слушам. :?:
Мерси предварително!

И да, таблета поддържа OTG. :D

http://get.bg/kompjutri-i-harduer/periferiya/usb-hbove/tracer-klasicheski-4-portov-usb-h-b-trapod41029.html

http://get.bg/kompjutri-i-harduer/periferiya/usb-hbove/media-tech-chetiri-portov-usb-2-0-h-b-mt5027-spider.html

И от къде чу това, че резистора е за това "да не връща ток докато се зарежда" ? Или бъркаш двата щата, или някой "инжинер" ти го е казал.

uphero, благодарско. Мисля, че 3тия хъб може и да ми свърши работа. :)
А относно резистора, прочетох го из някой форум, не български, ще те излъжа ако кажа. Търсих из нета какво точно прави резистора в този случай, няма кой знае какво като материал, не че съм търсил настоятелно де, все пак не ми е кой знае какъв приоритет. Но май играе със съвместимостта към устройствата към които ще се включва. Самсунг и Сони имат в OTG-тата си резистори, на Сонито е 100К, а на Самсунг 64.9К. М, тъй като го правя в движение OTG-то, а в същото време исках да пробвам всичко готово, не се бях замислил кой знае колко за резистора, така че добро питане :).

...идвам с питане пък нека си бъркам двата щата, хехе :D В крайна сметка много може да бъркам, но питам пък ти ако знаеш сподели. Знам що е резистор, но в тоя случай нито съм се замислил за него нито за цялата схема и за още куп други неща към нея. Затова питам, за рамо. :)

За да отчете телефона, че има включено у-во, трябва да имаш консумация от страна на устройството или да върви нещо по шината, а не да подаваш напрежение към USB-то на телефона. Остави от страната на телефона само GND, D+ и D-, +5v не го включвай към micro-usb-то на телефона(хоста), само от другата страна, където е мишката или флашката.

Също така този резистор го разкарай, той се използва, за да може телефона да разбере, че е свързан към зарядно и, че ще може да черпи от USB порта ток, по-голям от предвидените по стандарт 500мА. Някой таблети могат лесно да минат дори 1А, така, че вземи и това впредвид и предвиди захранване поне 1A.

Обяснявам като на новак, заради това се повтарят толкова думите. :D

Back
Горе