ЛАН карта

Galli

Registered
Трябва да си купя ЛАН карта за pci-e. Гледах ги ама на някои пише, че работят до Уиндоус Виста само, за други пък нищо не пише. Ако някой знае модел, който работи без да трябва да му инсталирам драйвери нека каже. Не ми трябва някаква супер скъпа карта. Преди ползвах Риалтек PCI карти и не се налагаше да им слагам драйвери и на Линукс и на Уиндоус. Явно чипът беше много известен модел и си бяха вградени в ос. Та нещо такова искам.

Ами то за лан картата по-принцип не иска драйвери само ако ти е вградена тогава иска драйвери, не гледай какво пише под всички операционни системи трябва да бачка ;)

Горното изказване просто няма да го коментирам :?

Гигабитова ланка ли искаш? Или 10/100? Защото ми е интересно за каво ти е на ПЦИ-Е слот.

П.П.-На линукс(говоря за по-известните дистрибуции) няма да ти се налага да слагаш драйвер за повечето модели ЛАН-карти. Сега някоя супер скъпа с 2 RJ-45 по 1гбит може и да иска нещо допълнително, но.. от това, което чета - нямаш намерение да купуваш такава!

10/100 някаква евтина.
Защото нямам свободен pci, но имам pci-e x1. До сега ползвах pci rtl8139d. Гледах из онлайн магазините, че има само някакви тп-линк 1-2 модела. Из обявите изобщо няма pci-e. Другите са скъпи и не ми трябват. Нещо не се използват ли, проблеми ли има с тях?

Не че има проблем, просто попитах.

Тези на ТП-ЛИНК не би трябвало да те притесняват. Това дали ще изисква драйвери зависи от много фактори - вид на ОС, версия на сервизен пакет при Уин, Версия на Уин, използван чипсет в самата ЛАНка.

П.П.-Съжалявам за малко празните приказки без конкретни предложения! :?:

Back
Горе