Лаптоп развалена матрица

lub4o

Registered
Здравейте, имам лаптоп на около 2 месеца и преди малко го включвам и виждам горе в левия ъгъл едно черно петно с много цветни линии на лявата част от екрана.
Възможно ли е да се е прецакала матрицата и тя в гаранция ли е ?
Не съм го изпускал хвърлял и т.н. Просто го включих и го имаше проблема.
Лаптопа не мърда от нас.

:shock: :shock:
 
Щях да кажа че имаш много мъртви пиксели ама щеше да прозвучи като подигравка :D... Матриците по принцип се включват в гаранцията. Моя Acer имаше същия проблем и ми зачетоха гаранцията.
 
image
4392065W.jpg
 
Отказаха ми гаранцията :mad:
"Нямало видиме следи, но това може да се получи само чрез механична повреда"
:mad:
 
Що не ги попита как е възможно да е механична повреда и да няма видими следи ? От опит мога да ти кажа, че винаги при механична повреда има видими следи :)
 
Говорих по телефона с сервиза и жената ми разправя, че лично видяла матрицата и била счупена, питах я как са го определили като няма видими следи и тя счупена е.

Сега им писах мейл да видим, какво ще измислят.
 
Честно казано колега така като ти гледам снимката - нормално е да ти откажат гаранция. Аз не съм виждал матрица да е счупена по този начин без да има външна намеса ... виждал съм примерно матрица счупена при опит за почистване на петно, външни следи от намеса нямаше просто се виждаше по подобен начин както твоята. Не казвам че ти си я счупил, но сигурен ли си че никой не ти е пипал лаптопа докато те е нямало примерно ... според мен така като гледам снимката повредата е от натиск, а от натиск не винаги остават следи ... сигурен ли си че примено не си го пренасял като го държиш за него ъгъл само. Разпитай из вас някой дали е минавал покрай него и случайно да е "забравил" да ти каже че го е ударил ...

Неприятна изтория особено за чисто нов лаптоп ...
 
Няма кой да го е пипал, предишната вечер си работеше, затворих го и на сутринта отварям и ...

Аз не съм запознат как стоят нещата с матриците.

То се е видяло, че ще трябва да купя нова.
Матрицата трябва ли да бъде точно за модел lenovo e120 или става да е от друга 11,6 инчова?
 
И си сигурен че при затварянето на лаптопа нищо не е попречило ?

Иначе не е задължително да е от Lenovo, може да пасне и от друг лаптоп. Ти къде ще го носиш да го оправят ? Ако го занесеш където е гаранционен сигурно ще ти "отрежат главата" с цена от 300 лв примерно, но незнам дали ще ти остане гаранцията на лаптопа. Ако го занесеш на друг сервиз пък със сигурност отпада гаранцията, но може да ти излезе по ефтино, особено ако си помислиш за вариант втора употреба :)
 

Горе