Лесен въпрос

ilia_92

Registered
Как се слага цвят на текст в PHP??? Въпроса е тъп и знам че можете да ми отговорите. Благодаря предварително :).

ilia_92 каза:
Как се слага цвят на текст в PHP??? Въпроса е тъп и знам че можете да ми отговорите. Благодаря предварително :).

браузръа не може да изпълни php код. Браузъра разбира само html кода. Php-то се изпълнява на уеб сървъра и връща като резултат на браузъра html код.
Така че там където генерираш html, си му задайл стилове, както го правиш и в един нормален хтмл документ.

пример:

<?php
echo '
<p>Здравейте</p>
<p style="color: #red;">Как се слага цвят на текст в PHP???</p>
';
?>

Не ми помогна много :(. Искам в пхп страница да си направя нещо такова : тук е текста в червено .
Код:
<br>
<br>Потребителите с ранг VIP са потрбители със специялни заслуги към сайта, те могат да редактират потребители(VIP не се дава лесно и по преценка на по визшестоящите)
<br>
VIP искам да е в друг цвят

ДОбре незнам в какмо си оградил/а текста(дали div, td, tr или table), ако е оградено ъвожи му едно class="ne6to si" после в CSS файла си напише

.ne6to si {
background-color:inherit;
color:#ff0000;
text-decoration:none;
}

Не съм много добре с PHP, но микля че ще се получи :)

ilia_92 каза:
Не ми помогна много :(. Искам в пхп страница да си направя нещо такова : тук е текста в червено .
Код:
<br>
<br>Потребителите с ранг VIP са потрбители със специялни заслуги към сайта, те могат да редактират потребители(VIP не се дава лесно и по преценка на по визшестоящите)
<br>
VIP искам да е в друг цвят

<br>
<br>Потребителите с ранг <span style="color: #red;">VIP</span> са потрбители със специялни заслуги към сайта, те могат да редактират потребители(VIP не се дава лесно и по преценка на по визшестоящите)
<br>

Мерси - стана :) само че си сбъркал :) :D
не така: <span style="color: #red;">VIP</span>
а така: <span style='color:red'>VIP</span>
за 2 кавички - всичко на вятъра :) Мерси :D :D :D

ilia_92 каза:
Мерси - стана :) само че си сбъркал :) :D
не така: <span style="color: #red;">VIP</span>
а така: <span style='color:red'>VIP</span>
за 2 кавички - всичко на вятъра :) Мерси :D :D :D

Не съм сбъркал.
В хтмл се ползват само двойни кавички! Поне според стандарта.
И за да не се налага да ескайпвам двойните кавички генерирания хтмл код, заграждам низовете с единични.
На мен така ми е по-удобно, кода по-прегледен и по-бърз. Недостатъка е, че за сметка на бързодействието губя автоматичната проверка за променливи в низовете заградени в двойни кавички.
Въпрос на вкус, ... ;)

Back
Горе