Линукс клавиатура.

• Автор Автор m3
  • Начална дата Начална дата

m3

Registered
Здравейте!
Реших да си сложа линукс. Обаче проблема е следния. Инсталирам си аз Suse 9.2 и всичко е ОК. Когато свърши инсталацията и влезна в линукса и клавиатурата ми не бачка :shock: Смених я аз със друга и всичко тръгна. Кажете как да го оправя. Предполагам че иска драйвери обаче няма как да си дръпна новото ядро щото не бачка. Пък и не е гаранция че там ще има драйвери. Мислех си да си сложа някаква друга версия на линукс Mandrake, Redhat или нещо друго ама целия град обърнах (не съм от София) да намеря тея дискове пък кво остава за други версии. Ако има начин да си дръпна от интернет някаква друга версия ама не само ядрото ами всичко и да го кача на дискчета сигурно ще стане.
Мерси предварително.

Значи само на твойта клавиатура неиска да тръгне, така ли ?
А на дръгата иска...пробвай да го ъпдейтнеш..или незнам не съм работил със сусе.

Ами първо на какъв вход ти е клавиатурата, защото ако е на USP може и да имаш проблеми. Не съм сигурен за SuSe, но мисля, че имаше вграден ъпдеитър. Които автоматично ти сваля най-новите обновления на програми и драйвери.
Колкото до дистрибуците на Linux има из нета много. Можеш да си ги сваляш безплатно от интернет и да си ги записваш на дискове.
:?:

crazy_dog каза:
Ами първо на какъв вход ти е клавиатурата, защото ако е на USP може и да имаш проблеми. Не съм сигурен за SuSe, но мисля, че имаше вграден ъпдеитър. Които автоматично ти сваля най-новите обновления на програми и драйвери.
Колкото до дистрибуците на Linux има из нета много. Можеш да си ги сваляш безплатно от интернет и да си ги записваш на дискове.
:?:

Вероятно е от драйверите или ако е някоя измислена марка неможе да я разпознае, и не е USP (това са пистолети) а е USB или PS2 Или Както и казвам аз петица, но такава не ми се вярва да ти е :) 8)

Клавиатурата е PS2. Кажете някой сайт от където да си дръпна целия Mandrake.

http://linuxtracker.org/browse.php
Аз ти препоръчвам Ubuntu ако преди не си ползвал Линукс.

Мерси. Предпочитам да работя с Mandrake защото си взех една книжка за Линукс и там се работи с Mandrake обаче в този сайт я няма точно тази дистрибуция :(

Намерих това ЛИНКЧЕ обаче има 20 файла кои да изтегля и как да ги запиша на дискове имам впредвид кой файл на кой диск да е :shock:

Ами на лика които си дал има дадени DVD релизи и CD релиз. Ако имаш DVD направо на DVD го сваляи, ако не на 3 CD-та.
А колкото до грешката с USB-то, сори! :lol:

Тези са файловете за CD нали?

Mandriva-Linux-2005-Limited-Edition-Download-CD.i586.md5.asc
Mandriva-Linux-2005-Limited-Edition-Download-CD.i586.sha1.asc
Mandriva-Linux-2005-Limited-Edition-Download-CD1.i586.iso
Mandriva-Linux-2005-Limited-Edition-Download-CD2.i586.iso
Mandriva-Linux-2005-Limited-Edition-Download-CD3.i586.iso

Сложи си openSUSE 10.2 и нямаш никакви проблеми. Аз съм страшно доволен от него, докато Мандривата (Mandrake) не ми хареса много. Като добавка искам да кажа, че и аз имам малко нестандартна мишка и клавиатура (попринцип я купих с драйвери за WinXP) и си работи супер! :wink:

m3 каза:

Да това са но ти си свали mandriva 2007 powerpack има я в zamunda.net

lud2 каза:
m3 каза:

Да това са но ти си свали mandriva 2007 powerpack има я в zamunda.net

Да ама по принцип е платина и няма да можеш да си теглиш ъпдейтите

m3 каза:

От къде изрови тия архиви?
Линукс се развива много бързо.
Винаги взимай най-новото. Сега това е Free 2007 Spring:
http://www.mandriva.com/en/download
Тя е на DVD, ако искаш да е на CD -та може да си свалиш предпоследната версия Free 2007 , която е на 5 диска.

Едно допълнение към Doris.
Винаги си теглете линуксите от сайтовете на дистрибуторите.Попаднах един път на сайт кадето ми искаше сумаси пари да си изтегля линукс.

Back
Горе