Малко въпроси за 3D очила.

shukri_93

Registered
Взех си анаглифни стереоскопични 3D очила с Red– Cyan (Blue) цветен филтър и имам няколко въпроси. Може да ви се сторят тъпички но..
Трябва ли на специален монитор да се слагат или може на всякакъв?
Някакви настройки на видеокартата трябват ли? (Някъде в 3D-то?)
Колко растояние трябва да си от монитора за да бъде максимално добра картината?Щото забелязах че не е едно и също на 3-4 метра и на 1 метър.
tnx :)

Мисля, че става със всеки монитор. Номера е в записа и можеш да го видиш пез очила - червени и сини сенки. Аз съм гледал 3D филмчета с такива очила на моя NEC 19 инча. А за разстоянието не знам. Пробвай от къде се евижда най-добре! :)

Трябва ти монитор с 3D матрица за да възпроизведе образа и запис на филма който да е 3D.
Очилата ти служат за да виждаш образа събран и изчистен, не размазан и през трите му цветови филтъра.

Има такива монитори ама са скъпички...

Аз бях харесал един лаптоп и гледам стандартни характеристики, ама цената му 2300лв...??? Викам на прдавачката - абе тоя и тоя (два еднакви като характеристика лаптопа) са еднакви, за кво единия е с 1000-ка по скъп? Вика тоя има 3Д матрица, може да гледаш 3д филми...

SandPrince не е точно така. Тези очила които има стават за всякакъв монитор. От мои личен опит само препоръчвам монитора да може да кара 120Hz, защото повече от 30-40 мин и започва да боли главата (поне на мен така ми действа). И това се получава защото при 60Hz всяко око вижда по 30Hz което е под минимума за безпроблемна работа.
А тази 3D матрица за която приказваш се използва с очила от типа на NVIDIA 3D Vision които са активни и там работата става доста по сложна, естествено и преживяването е по-яко!

Аз си купих такива очила преди време и просто си тегля 3D филми от замундата и си го гледам 3D. Също и в нета има много 3D картинки. Не ти трябват никакви настойки. Даже в мола продават 3Д книги които може да гледаш с очилата. Просто самия образ трябва да е 3D . Мен за 15 мин гледане почва да ми се гади... :cry:

Може и да са те минали да ти кажа. 3Д очилата обикновенно вървят с драйвери, за да можеш да виждаш 3Д на монитора. А вече ако той ти е с такива вградени няма да ти трябват драйверите. И според зависи но има такива с които виждаш специални филми , а и има такива с които виждаш всичко видео 3Д игри ли ще е .. няма зн. .

SandPrince каза:
ramzes4o каза:
Трябва да почнат да правят сайтовете 3D :shock: :twisted:

Има такива, по-късно ще дам линк :?:
Чакам го с нетърпение. :D

А иначе и мен ме заболява главата за 10-15 минути, когато е на компютъра, но на кино, нищо не се усеща. :idea:

Аз затова питам.
Като погледаг малко Аватар 3D който ми дадоха с очилата и ме заболя главата.И не мога да различа цветовете когато съм с тях.Почти всеки светъл цвят го виждам червен.Затова питам някви настройки има ли... :shock:

ArchangelS каза:
Може и да са те минали да ти кажа. 3Д очилата обикновенно вървят с драйвери, за да можеш да виждаш 3Д на монитора. А вече ако той ти е с такива вградени няма да ти трябват драйверите. И според зависи но има такива с които виждаш специални филми , а и има такива с които виждаш всичко видео 3Д игри ли ще е .. няма зн. .

Дадоха ми на 3D драйвъри и книжка с описание и драйвъри за да гледаш филм или снимка няма нужда. Драйвърите бяха за игри. Опитах ги на WOW i na GTA san andreas. Яко е. Даже има тест програма която да ти покаже как да си настроиш насойките на монитора за най добър изглед.

Здравейте,

от доста време и аз исках да си взема такива цайски и ето днес с какво ме зарадва баща ми :D

1429079E.jpg

Сега ще тествам и ще кажа какъв е бил резултата.
Надявам се, че ще покривам хардвуерните изисквания :)

EDIT: Ефекта се получава, НО от тия очила още повече започват да те цепят очите. Това червено, което е за лявото око е много дразнещо.
Иначе ефекта се получава, но в пъти по-малък от това в киното :)

Увеличаваш яркостта на монитора, вдигаш рефреш рейта колкото е възможно. Това от колко далеч да гледаш е различно за всяка снимка/клип. Като изключим че съвременните LCD монитори работят на не много висок рефреш рейт което е гадно за очите няма проблем да се гледа 3D на тях. Има 1 програма iZ3D Driver с която можеш да играеш някой игри в 3D (Lineage и GTA: SA със сигурност)

А тези очила как са - http://forum . nbu . bg/ index.php?showtopic=6904 (извинявам се за рекламата)

Еми обикновени Red-Cyan очила, другите видове са едни със зелено и вече поляризираните с които до колкото знам не може да се гледа на обикновен монитор

Забравих да кажа, че баща ми е взел и зелено-червени. С тях е по-добре да се гледа в домашни условия, защото най-малко скапват очите. Ето сега гледахме пътешествие до центъра на земята с тези зелено-червените и е супер :)
С другите, които ви показах на снимката и 15 минути не мога да издържа аз лично...

Back
Горе