Малко критика!

Статус
Not open for further replies.

sizif

Registered
Здравейте!

Аз съм нов тук и съвсем не мога да кажа, че разбирам от РНР, но един бърз преглед на так. нар УРОЦИ ме накара доста сериозно да се замисля, доколко мога да се доверя на информацията, помествана в тях. Не казвам, че е пълно с грешки, но се намират големи безумия и щом аз, който съм съвсем начинаещ ги забелязвам, то проблемът с липсата на цензура явно е доста сериозен.

Примери:
include на различни страници в index-a .. Автор: fena
Прост и много полезен логин скрипт. Автор: Dido_net
...
Давам само тези, защото бяха фрапантни и ги запомних...

Може и да съм твърде краен, а и не прилича на един новопристигнал да критикува преди да е видял всичко, но ми се струва, че би могло да се помисли за някаква форма на преценка (оценка) на онова, к се публикува. Все пак, важно е и качеството, а не само количеството, дори когато то означава разнообразие...

Инче поздравления за стотиците редове готов код, който се обменя между потребителите - има конкретна практическа насоченост и макар в доста случаи да липсват сериозните обяснения ("тук пиши адреса на сайта, тук смени името, за останалото то само си работи"), това е ценно предимство. Идвам от http://www.it-place.net/, където нивото е доста високо, но пък там надделява перченто на мускули за сметка на конкретиката и готовоността да се помага...
Нямам други забележки :) Толкова с първите ми впечатления!

mizarck каза:
sizif нищо против мнението ти но какво е нередното в заглавията на уроците който си дал за пример

Хвърлих едно око на тва за include на fena... реално погледнато това не е никакъв урок. И примера на fena е крайно неподходящ :)
Поне да беше сложил гет променливите. @mizarck ходи прочети в ит-plаce някой урок да видиш за кво иде реч.

Slavei ще прочетеш ли докрай?

Не искам да съм грубиян, но ти си написал по-горе, че не знаем какво е това http://it-place.net .
Вчера бях там, за да прочета една статия. :)

1.Ти идваш от там..

Това какво значи?
В title-то на it-place пише, че е "портал на разработчици".
Ти разработчик ли си?
Ти не идваш от там, а само си си взел торбичка с малко храна и си
се приготвил за път.

2-ро.
10 пъти повтори, че си начинаещ, но искаш да направиш няколко забележки.

Ти погледна ли какво пише в нашия index?
Да пише портал за разработчици?
Пише "интернет туристи".
Я прегледай форума за ключови думи "моя проект" "разработчик" "програмист".

3. Ти не идваш тук, за да помогнеш на някой.
Сега не разбираш нищо, но се надуваш.
Какво ще стане, когато започнеш да разбираш?
Ще трябва да се крием, защото ти ще излееш своята мъдрост и съвети над нас.

4.Каква е разликата между теб и mutatos?
Раликите са 2.
Той разбира от програмиране.
И другата по-важна разлика е, че никога няма да се логне тук, за да
прави дисекция на сайта.
Просто е над това.

5. Идваш от там, откъдето сме тръгнали всички.
Пътя съм го минал и ти казвам от сега, че е кофти.
Нищо не разбираш, питаш, разпитваш за елементарни неща и
всички ти се правят на интересни.
Ти го питаш в някой форум конкретен въпрос, но от
10 отговора 9 са подигравателни от сорта на "Абе ти къде си тръгнал?
Знаеш ли колко сме умни ние? Я по-добре се откажи!".

Не прави така!
Това, че знаеш нещо повече от мен или от fena не те прави умен.

Понякога е добре да дадеш шанс на човек сам да се опита да сътвори нещо.
Не ти прави чест да го размажеш, само за да покажеш колко
си по-по-най.
Аз бих предпочел да го похваля и да се опитам да намеря
нещо хубаво в "творбата му"!

Урокът не е толкова тъп.
По-скоро е код.
Много зависи какво вижда някой в него.
Един вижда как се ползва include.
Друг вижда тъпотия.
Много прилича на код за професионално написан index.php.
Наистина не е - но прилича.

Може да се напише така:
Код:
<?
start();
if ($_SESSION['lang'] == "English")
{
	include "lang/en.inc";
}
if ($_SESSION['lang'] == "Deutsch")
{
	include "lang/de.inc";
}
if ($_SESSION['lang'] == "Руски")
{
	include "lang/ru.inc";
}
if ($_SESSION['lang'] == "Български")
{
	include "lang/bg.inc";
}
f ($_GET['func'] == "test")
{
	test();
}
f ($_GET['func'] == "test1")
{
	test1();
}
end();
?>

Давам го за пример, защото това е индекс на сложна система за еди- какво си.

Точно така (горе долу) изглежда.

Да добавя... :(

Понякога се налага човек да попита нещо елементарно.
Начинаещ е и му е трудно.
Няма нужда да влизаш в bgdev.org да питаш как се ползва CSS?
Ще изкочат поне 5 човека да ти"счупят зъбите".

Искаш ли да ти кажа какво забелязах в този форум?
Има един потребител ici.
Той е най- компетентен но никога не прави злостни забележки.
Защо така?
Задай си този въпрос?
Защо този тип отговаря подробно и внимателно докато другите те
оплюват?
Защото е интелигентен и културен човек!

В нашия форум няма "злостни" забележки ( макар, че не си забелязал).
Единственно моят и твоят топик !

sizif каза:
Здравейте!

Аз съм нов тук и съвсем не мога да кажа, че разбирам от РНР, но един бърз преглед на так. нар УРОЦИ ме накара доста сериозно да се замисля,
Върху кое бе аджаба се замисли като не разбираш от PHP :shock:

sizif каза:
Може и да съм твърде краен, а и не прилича на един новопристигнал да критикува преди да е видял всичко,
Прав си - не прилича. Не си видял всичко. Видял си 2 урока. Два "фрапантни" ( :shock: ) урока далеч не афектират върху форума по какъвто и да е начин... То ако всичко е супер в един форум, то нещо нема да му е наред.

sizif каза:
Инче поздравления за стотиците редове готов код, който се обменя между потребителите - има конкретна практическа насоченост и макар в доста случаи да липсват сериозните обяснения ("тук пиши адреса на сайта, тук смени името, за останалото то само си работи")
Ако не си забелязал, web-tourist, както каза admin е форум за уеб-туристи (много близко до акъла ... взело, че с домейна си прилича...),
sizif каза:
Идвам от http://www.it-place.net/, където нивото е доста високо,
Как идваш ? Всмисъл местиш се ли кво 0.o Какво значи идвам от едикой си форум 0.о Ми така като гледам - нищо лично, ама май са те изгонили...

И ако говоря като краен потребител, а повярвай ми аз хич не съм най-големият специалист, то този форум е точно за хора от тоя тип. Верно - предполагам, че ако някой професионалист в PHP влезе тук, може и да не му хареса - нивото е леко по-ниско, но именно това е огромното предимство на WT. Когато бях на 0-во ниво в какъвто и да било дизайн първо се пробвах в другите големи форуми (защото в повечето от тях имам връзки ...) Е.. трябва да ти кажа, че не стана ... Причината я споменаха - "Къв си ти ве ? Ние сме умни тука - чети и после питай". Че аз ако науча тва или онова що аджаба да питам ?!

Но на един начинаещ кво не му хареса бе деба 0.o
Урока бил написан "фрапантно" ... Епа - ти нали си начинаещ
в джаза ли искаш направо да скачаш с урока ?

Честно казано или аз съм прост и криво те разбрах или ти не можа да се изкажеш. Не разбрах смисъла на мнението 0.о С две думи :
"Аз не разбирам, ама имате грешки" :shock:

Защо си тука като не ти харесва ? Като гледам броя на мненията ти явно си се регнал само за да направиш критика на сайта... Сори, че трябва да ти го кажа, ама ... не успя :roll: Или поне не направи това, което ти беше целта.... Или направи ? Зависи кое от двете неща си търсил ... Няма значение ... съдейки и по-начина ти на изразяване мога да определя и възрастта ти близо.

Нищо лично.

И не говоря от името на човек лежал из WT от близо година, а от името на поредният неразбиращ ламер. Да - тоя форум нито е мой, нито нищо. Просто не мога да разбера кво точно имаш предвид - казах своето мнение, no offence ...

admin каза:
Slavei ще прочетеш ли докрай?

Не искам да съм грубиян, но ти си написал по-горе, че не знаем какво е това http://it-place.net .
Вчера бях там, за да прочета една статия. :)

...
Да прочетох го докрай и дори ти завидях за това, че можеш да се изразяваш доста добре. Аз в това отношение съм доста зле.
Както и да е. Не разбрах дали написаното е за мен или и за двамата, но си извадих няколко забележки. НО това не означава, че бих отговорил на човек написал нещо такова:
#1050 - Table 'phpbb_topics' already exists
каквоий е на тази тъпа таблица защо само за нея дава грешка ??
Аз също съм зле с английския, но има речници! Смятам, че е лоша практика да се помага на хора, които не са си направили труда да преведът 3 думи с речника. Или пък на човек, който иска нещо със следния тон:
Трябва ми еди какво си, кой ще ми напише код-а?
И евентуално след няколко минути или часа да почне да псува наляво и надясно защото никой не му е отговорил.

Ще използвам случая да отговоря и на призива ти за уроци - не се чуствам достатъчно теоретично подготвен за да пиша уроци! С каквото мога бих помагал във форума. На конкретни запитвания (стига да не са като по-горните цитати), а не на няккави общи въпроса, дето трябва да описвам половин час всички предположения за които съм се сетил и накрая да се окаже, че казасу дето го интересува човека е съвсем друг. Но в повечето случай ми е по-удобно да насоча човека къде и какво да прочете. Той ако има желание ще прочете и дори да не разбере всичко, ще си е изяснил какво трябва да прави и вече може да задава конкретни въпроси.
Поздрави :)

Най-доброто което може да направиш е да прочетеш правилата.
Та са малко изчанчени но досега вършат работа.
3 точки са.

"Всеки има права над темите си , уроците си , файловете и т.н.".
Ако някой пита какво е "таг" му отговарят само тези,
които имат търпението и желанието да се занимават.
Останалита мълчат.

Ненужни забележки водят до бан.

Разберете, че тука не влизат професионалисти.

Не мога да позволя някой да критикува fena примерно.
Той си стои тук още от самото начало, когато сайта още беше
невалиден, грозен и имаше 10 посещения на седмица.
И никога не е нагрубил друг човек.

В сайта няма реклами нито някой изкарва пари от него.
Не участва в надпреварата "Най-добър сайт" и претенците са му
"Здрасти как си?" .

Здравейте!

Целта на мнението ми съвсем не беше да обиждам посетителите тук или да хуля страницата. Влязох за първи път и споделих впечатленията си. За тона на забележката - да - може би не беше достатъчно мек, но от сладникави мнения или похвали ползата е твърде съмнителна.

our, моля не вади думите ми от контекста и когато цитираш, моля, използвай целите изречения. Така няма да се чудиш, за какво "съм се замислил", но пък патетичният тон в мнението ти ще намалее значително... Като чвоек, който си вади хляба с думи и игра със смисъла им, препоръчвам ти да научиш и други стилистични фигури освен иронията...

За отношението ми към случващото се в ИТ-плейс, погледнете следния линк (и тук и там имам еднакъв юзърнейм -Сизиф):

http://www.it-place.net/index.php?type=forum_text&pid=4703&rid=5

Да ви приличам на изгонен?!

Споменах въпросния сайт, не за да правя реклама на него или на себе си. Напротив - много ясно подчертавам слабостите му на фона на тази страница и ако не разбирате акцента - ок.

Как идвам от www.it-place.net ? Метафората за торбичката с храната беше много духовита - признавам. Идвам от едно място с едно съвсем конкретно виждане за нещата в друго и правя сравнение. Нима вие не го правите всеки ден във всякакви ситуации?

Говорите ми за толерантността и сочите тази страница за пример. Нима конформизмът може да бъде толерантен? И кой пръв започна с личните квалификации? Аз, с това че изразих отношение по едно от правилата ви, давайки два примера, при това посочени с имената, под които се намират въпросните уроци?

Г-н Админ, къде в мнението ми видяхте обида по отношение на личността на Фена?!

И за финал (защото темата на дискусията беше сменена): полезна ли е върпосната статия? НЕ! НЕ! НЕ! Тя обърква, написана е некомпетентно и без мисъл за адресата. Написана е единствено, за да излезе някъде си и да бъде видяана. Толкова.
Както вие преценявате мен, така и аз преценявам вас...

Ами ... и аз си вадя хляба именно с думи.

Извинявай, но не можеш да правиш оценка на човек, само защото скучаеш ... От едно мнение не можеш да разбереш що за човек съм, нито какви стилистични фигури мога да използвам...

Не искам да си ги мерим - коя е по-дълга (и съответно по-дебела)..., но ако си беше направил труда да потърсиш ника ми из други форуми, вече може да добиеш представа за мен, приятелю. И може би аз съм в грешка, но защо не видях ника sizif в тая тема ? Или просто не разбрах защо даде темата...

Не съм те иронизирал. Просто се замислих над мнението ти. И наистина - аз не разбирам от квантова физика примерно. Как бих се замислил над проблемите в нея ? :shock:

Твоя си работа. Това е форум и всеки си има мнение.
Аз никъде не съм оценил лично теб. Никъде нямам директна нападка, нито admin.

Някой ще чете ли пак до края? :)

it-place.net e сайт за разработчици на софтуер.
Престани да даваш линкове, защото те виждат, кой и откъде влиза в техния сайт.
Може да не им е приятно да ги коментираш тук.
Вярно е че им правиш реклама, но те не се нуждаят от такава.
Сравняваш този с техния сайт. :shock:
it-place е направен за програмисти и има статии за хора с
някакви познания.
На теб за какво ти е да им четеш сататиите като нямаш представа от
релационни бази данни (примерно)?
Колко статии ще ти влезнат в главата?

Всеки сайт си има потреботели от различен тип.
И целтите са други.

Представи си, че целта на веб тоурист е
да може фена да си пише уроци на воля на тема
"Аз съм сънчо ида от горица".

Точно това всъщност е целта ( в интерес на истината).
Фена си е ВИП потребител с права над сайта.
Може да модерира форума и да администрира сайта.
Да блокира ИП адреси и още хиляда неща.
Не изгаря от голям интерес да ползва контролния панел
но истината е че може.

Той е потребител тук.
Не разбираш какво значи това нали?
Ще ти го обясня по просто (макар, че си умно момче).

Форума е общество.
Представи си го като село Осеня - Габровско.
Минаваш от там и какво да видиш?
Фенчо и Пенчо играят хоро под звуците на "Радка пиратка".
От другата страна на площада Оурчо и админчо са се хванали за гушите
и се бият, защото единия заклал кравата на другия.

Та в случая ти решаваш, че тези типове не живеят нормално и
->спираш->слизаш->отиваш първо при едните и им гасиш
"кастфона" -> после отиваш при ония дето се млатят и почваш да ги разтърваваш .

Горе долу в момента правиш точно това.
Ама кой иска НЕкомпетентното ти мнение?
Сешаш се, че първото нещо което ще направят селяците е
да те размажат от бой и после да си продължат с танците и боя за кравата.

Преложението ми е или да сядаш на масата и да играеш кючек или да
си продължиш по пътя.

това е все едно аз да влеза в "кефче" и да им кажа, че се занимават
с простотии.
Ами да. Плати ли са си домей, хост и са си направили място за простотиики.
Защо не ги оставиме да си правят "кефчето".

веб тоурист е правен в движение.
Не е проектиран.
Един иска едно, друг друго и така.

Не минавай по сайтовете за да им правиш забележки.
Ако искаш да променяш нещо -> давай.
Включвай се.
Стани потребител.Пиши уроци.Помагай във форума.
Като не ти харесва трябва да натиснеш само един бутон.
Какво сега?
Да напишеме в индекса "Извинявайте, че ни посетихте".

Аз лично те харесвам.
За всичко, което си написал си прав и се обосноваваш.
Но... кой в наше село те познава, че да те слуша.
Сайта е максимално отворен за всеки.
Достатъчно е да пишеш във форума и на определен брой топици
ще получаваш автоматично права над него.
После може да даваш идей и повярвай ми всички ще те слушат с уважение. :)

Забравих.... най важното.
В този сайт има цензура.
Ако на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ не им харесва нещо то се трие.

Може и да бъркам понятията но трябва да има разлика между
посетители и потребители.
Нали?

Чувствам че съм задължен да защита сайта , защото мисля че и аз съм част от него както всички останали вип потребители . Ние всички активни потребители се уважаваме и си помагаме , такава е идеята на този сайт - да събира потребители , интересуващи се от уеб дизайна и програмирането , независимо дали са нащинаещи , напреднали или програмисти . В случая , ти си нов потребител , които изразява своите критики към сайта ... то няма лошо в това , да изказваш мнението си , но ние защо ДА ТЕ СЛУШАМЕ ? Да си спечелил уважението на някой ? Да си активен потребител ? - Не ... ако беше някой вип потребители или поне някой активен , може би нямаше да има такива отоговори като тези ....
Просто не си в положение да критикуваш .

Player, опонираш admin. Казваш, че тук слушаме само активен или в частност ВИП потребител ...

our каза:
Player, опонираш admin. Казваш, че тук слушаме само активен или в частност ВИП потребител ...
под активен потребител имам предвид не ранга "активен" , а всеки потребител , който посещава сайта редводно , независимо от ранга му , исках да кажа , че неможе някой нов потребител дошъл от някакъв друг подобен сайт да почва да критикува ....

Що се отнася до критика .. Да.
Приема се критика само от редовни потребители.

Иначе за всичко останало е демокрация. :)

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе