Малко помощ от по-разбиращите.

Aleksey

Registered
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=775
Това е системката която ползвам. Но искам да попитам за някои неща. Мъчих се страшно много и някои успях да постигна, но другите ме мъчат...

Значи едното е... в кода е указан брой от 10 новини на главната страница. А какво трябва да сложа, за да може като станат повече от 10 новини старите да се преместват на втора, трета и т.н. страница?
(това си признавам, че нямам представа как става, но предполагам че е с БД?)

Другото нещо което искам да се промени е това с изображението което се слага към новините. Не може ли когато няма картинка да не се появява кутийка все едно има грешно зададен адрес? А другото е да са предварително зададени размери - когато слагам някаква картинка, колкото и голяма да е, винаги да се показва примерно с 150х150рх ... освен може би ако е по-малка :roll:

Това с картинката аз се опитах тотално да го махна де, но мисля че от там ми се получи и едно бъгче. Сложих и едно поле което да показва кой е пуснал новината. Но когато пусна новина заедно с "пояснението" се появява слято за втори път автора...

Ако има лесен начин да се интегрира цялата система с БД можете да кажете :?:

:D :lol: Схванах го!
В главната директория имаш:
db.php
index.php
save.php
...и папки...

PHP кода в index.php е
(Виж тва зеленото)
<?php
$cnt=10;
for ($i=$broi; $i>$broi-11;$i--){
if (is_file("posts/".$i.".html")) {
include "posts/".$i.".html";
echo "<BR />";
}
}
?>

Виж сега моя код:
<?php
$cnt=10;
for ($i=$broi; $i>$broi-$cnt-1;$i--){
if (is_file("posts/".$i.".html")) {
include "posts/".$i.".html";
echo "<BR />";
}
}
?>

Червения фрагмент е новия код. $cnt определя броя на новините.

datamatrix благодаря ти, че си се позанимал с проблема ми. Само че не мога да разбера тоя код който го даде... Значи аз знам че онова
for ($i= $broi; $i>$broi-11;$i--)
е цикъла за броя новини. А това което ми даде ти, май върши същата работа :shock: Аз знам как да го променя да са повече от 10 новините на първата страница. Въпроса ми беше, как да направя така че като станат повече от 10, старите да отидат на втора, трета и т.н. страница... А на индекса да се показват само последните 10.

:cry:

Back
Горе