Малко помощ

MaDHaCkEr

Registered
Някой може ли да ми каже как мога да направя това
untitled.JPG


Значи искам да направя активен този логин бокс. Как мога да го направя ?

Ето така както е на този сайт - http://www.portokal.net/
 

Dido_net

Registered
ами примерно <input type="submit" background="img.jpg"> или пък май беше
<input type="submit" src="img.jpg">
но не съм сигурен :roll:

edit: eто кода от portokal.net

<input type="image" src="http://img.portokal.net/site/imgs/empty.gif" style="width: 75px; margin-left: 7px; padding: 0px; cursor: pointer;" title="Влез" />

:)
 

MaDHaCkEr

Registered
Нещо немога да се оправя :(
Вижте това ми е мода за логин:
Код:
<?php
/**
* @version $Id: mod_login.php 5866 2006-11-28 01:13:26Z friesengeist $
* @package Joomla
* @copyright Copyright (C) 2002 - 2007 Äæóìëà! Áúëãàðèÿ
* @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
* Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
* to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
* is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
* other free or open source software licenses.
* See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
*/

// no direct access
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Restricted access' );

global $mosConfig_frontend_login;

if ( $mosConfig_frontend_login != NULL && ($mosConfig_frontend_login === 0 || $mosConfig_frontend_login === '0')) {
	return;
}

// url of current page that user will be returned to after login
if ($query_string = mosGetParam( $_SERVER, 'QUERY_STRING', '' )) {
	$return = 'index.php?' . $query_string;
} else {
	$return = 'index.php';
}
// converts & to & for xtml compliance
$return 				= str_replace( '&', '&', $return );

$registration_enabled 	= $mainframe->getCfg( 'allowUserRegistration' );
$message_login 			= $params->def( 'login_message', 	0 );
$message_logout 		= $params->def( 'logout_message', 	0 );
$login 					= $params->def( 'login', 			$return );
$logout 				= $params->def( 'logout', 			$return );
$name 					= $params->def( 'name', 			1 );
$greeting 				= $params->def( 'greeting', 		1 );
$pretext 				= $params->get( 'pretext' );
$posttext 				= $params->get( 'posttext' );

if ( $my->id ) {
// Logout output
// ie HTML when already logged in and trying to logout
	if ( $name ) {
		$name = $my->name;
	} else {
		$name = $my->username;
	}	
	?>
	<form action="<?php echo sefRelToAbs( 'index.php?option=logout' ); ?>" method="post" name="logout">	
	<?php
	if ( $greeting ) {
		echo _HI;
		echo $name;
	}
	?>
	<br />
	
	<div align="center">
		<input type="submit" name="Submit" class="button" value="<?php echo _BUTTON_LOGOUT; ?>" />
	</div>

	<input type="hidden" name="option" value="logout" />
	<input type="hidden" name="op2" value="logout" />
	<input type="hidden" name="lang" value="<?php echo $mosConfig_lang; ?>" />
	<input type="hidden" name="return" value="<?php echo sefRelToAbs( $logout ); ?>" />
	<input type="hidden" name="message" value="<?php echo $message_logout; ?>" />
	</form>
	<?php
} else {
// Login output
// ie HTML when not logged in and trying to login
	// used for spoof hardening
	$validate = josSpoofValue(1);
	?>
	<form action="<?php echo sefRelToAbs( 'index.php' ); ?>" method="post" name="login" >
	<?php
	echo $pretext;
	?>
	
	<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
	<tr>
		<td>
			<label for="mod_login_username">
				<?php echo _USERNAME; ?>
			</label>
			<br />
			<input name="username" id="mod_login_username" type="text" class="inputbox" alt="username" size="10" />
			<br />
			<label for="mod_login_password">
				<?php echo _PASSWORD; ?>
			</label>
			<br />
			<input type="password" id="mod_login_password" name="passwd" class="inputbox" size="10" alt="password" />
			<br />
			<input type="checkbox" name="remember" id="mod_login_remember" class="inputbox" value="yes" alt="Remember Me" />
			<label for="mod_login_remember">
				<?php echo _REMEMBER_ME; ?>
			</label>
			<br />
			<input type="submit" name="Submit" class="button" value="<?php echo _BUTTON_LOGIN; ?>" />
		</td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<a href="<?php echo sefRelToAbs( 'index.php?option=com_registration&task=lostPassword' ); ?>">
				<?php echo _LOST_PASSWORD; ?></a>
		</td>
	</tr>
	<?php
	if ( $registration_enabled ) {
		?>
		<tr>
			
      <td> <a href="<?php echo sefRelToAbs( 'index.php?option=com_registration&task=register' ); ?>"> 
        <?php echo _CREATE_ACCOUNT; ?></a> </td>
		</tr>
		<?php
	}
	?>
	</table>
	<?php
	echo $posttext;
	?>

	<input type="hidden" name="option" value="login" />
	<input type="hidden" name="op2" value="login" />
	<input type="hidden" name="lang" value="<?php echo $mosConfig_lang; ?>" />
	<input type="hidden" name="return" value="<?php echo sefRelToAbs( $login ); ?>" />
	<input type="hidden" name="message" value="<?php echo $message_login; ?>" />
	<input type="hidden" name="force_session" value="1" />
	<input type="hidden" name="<?php echo $validate; ?>" value="1" />
	</form>
	<?php
}
?>

как да копирам в индекса ми box-a за username и password и бутона за логване и да са активни. Пробвах ама явно не го правя както трябва :( като натисна ВЛЕЗ и не е става нищо
 

choko_h

Registered
ето ти кода за ефекта ва логин форрмата вече си поправяш цветовете на бордъра и картинката вътре :wink:
Код:
input,
textarea {
padding: 1px 3px;
margin: 3px 0;
font: 1em Helvetica,Arial,sans-serif;
color: #ffffff;
background-image: url(images/bckgr.gif);
border: 1px solid #11a8c9;
}


input {
  width: 21%;
}

textarea {
  width: 21%;
  /*
     
  scrollbar-3dlight-color : #F1E3D3;
  scrollbar-arrow-color : #895519;
  scrollbar-darkshadow-color : #F1E3D3;
  scrollbar-face-color : #F1E3D3;
  scrollbar-highlight-color : #895519;
  scrollbar-shadow-color : #895519;
  scrollbar-track-color : #F1E3D3; */    
  }



input:hover,
input:focus,
textarea:hover,
textarea:focus {
color: #11a8c9;
background-color: #cccccc;
border: 1px solid #f2933e;
}
 

MaDHaCkEr

Registered
Аммм аз знам как да ги променя там и т.н само незнам как да ги приложа с самия темплайт без да се разместят картинките. Искам аз да си сложа например боксовете и да са кативни :shock: Ако не разбираш ще ти покажа с картинки :) какво точно искам
 

MaDHaCkEr

Registered
login.jpg

Ето аз съм сложил боксове искам да са свързани с мода за логин.
Мога и да задам там да се отваря мода обаче няма да пасне точно така както съм ги нарисувал и искам да стане :(
 

choko_h

Registered
Код:
<input type="text">
<input type="password">
<input type="submit" value="login"> 

<form action="http://твоясайт.com/login.php" method="POST">
Потребиел : <input type="text" name="username"> <br />
Парола : <input type="password" name="password"> <br />
<input type="submit" name="login" value="Вход">
</form>

най добре разгледай някой темплейт
 

Dido_net

Registered
MaDHaCkEr каза:
login.jpg

Ето аз съм сложил боксове искам да са свързани с мода за логин.
Мога и да задам там да се отваря мода обаче няма да пасне точно така както съм ги нарисувал и искам да стане :(
сложи в цсс-а
input{
background: green;
}

ще стане по-добре :)
 

MaDHaCkEr

Registered
Въпроса явно не ми разбирате :( Искам да разбера как да ги направя активни тези полета... как да ги свържа с мода за логване
 

LuXiRiS

Registered
Код:
 <input type="image" src="search.gif" name="Submit" value="Search" width="64" height="18" alt="Login">

Като в search.gif заменяш с картинката на логин ! Успех!
 

Горе