Малко спешно! Плащания и freelancer.com

IzKuFeLiQqQqQ

Registered
Та да попитам в http://www.freelancer.com/ има плащания с кредитни карти... Въпроса е, че нямам нито кредитна карта или банкова сметка и мисля да си открия... Въпроса ми е мога ли някакси с банков превод да станат нещата или ще трябва и кредитна карта да си взема и с нейния номер да действам в freelancer-a?

Също ако може да разясните за paypal как става номера и какви са условията?

Здравей, в freelance.com може да използваш дебитната карта на майка ти или на когото и да било.

PayPal са малко по-сложни нещата но ще ти ги обесня по-подробно.

Важни неща които трябва да знаеш за PayPal

1) Регистрацията в PayPal задължително трябва да бъде с напълно коректни лични данни (Имена, адрес и прочие)
2) За да се регистрираш в PayPal ти трябва да си пълнолетен според закона на ЕС ставаш пълнолетен на 18 годишна възраст. След като се регистрираш дебитната / кредитната карта трябва да бъде на твое име т.е още при добавянето на самата карта прави проверка кой е титуляра на самата банкова сметка.
3) Ако си непълнолетен регистрирай акаунта на един от твоите родители и важното е да имат свободно дебитна карта която не я използват. Най-добре е в случая да отидете до някоя банка препоръчвам ти Първа инвестиционна банка (ПИБ) и един от твоите родители да си отвори нова банкова сметка и задължително картата трябва да бъде VISA ELECTRON може и MAESTRO но там са високи таксите.
4) Внимавай кой ти праща пари и по-колко ти пращат защото в PayPal има лимити ако подминеш този лимит те побъркват направо започват да ти искат копие на лична карта или шофиорска книжка абе като цяло документи на целия ти живот... Това го правят с цел да предпазят хората от злоупотреби.

ВАЖНО! СЛЕД КАТО СИ ДОБАВИШ ДЕБИТНАТА КАРТА СЛЕД 24 ЧАСА ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ ДО БАНКАТА ОТ КОЯТО СИ ОТВОРИЛ СВОЯТА БАНКОВА СМЕТКА ДА ТИ ДАДАТ НОМЕР ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА КАРТАТА В PAYPAL И ОФИЦИАЛНО СТАВАШ VERIFIED Т.Е В СЛУЧАЯ СЛЕД КАТО СТАНЕШ VERIFIED НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ.

Здравей и благодаря за информацията... На 17 съм и вчера открих своя банкова сметна в ДСК по пограма ДСК ТИЙН. Всичко е на мое име, но нямам право на онлайн акаунт и виртуална карта. До 9 дена ще си получа дебитната обаче! Регистрация в paypal имам още от неделята, само че не съм добавил картата все още... Щом я получа, ще се опитам да я добавя а ако не стане ще си карам с опцията VISA в freelancer-a! Благодаря за инфото все пак :)

Ето как я добавяш .

в paypal има отстрани в менюто "Активирай картата си" (нещо такова)

попълваш си данните на картата и ти изписва ,че ще ти изпратят код,който трябва да го земеш от банката,като искаш касова бележка от картата ти.С няколко символа беше кода,мисля,че даже пишеше,че е за paypal.Но трябва да имаш някъде към 5 лв в картата,до колкото си спомням.След като земеш кода влизаш пак в paypal въвеждаш кода и готово .Enjoy :D

Дано не са го променили,но така беше преди време.

Back
Горе