Малък съвет за сайт?

asddasasdds

Registered
Здравейте!

В момента си правя едно скромно сайтче, базирано на PHP. Понеже ми се налага да местя сайта, съм си сложил един файл config.php, където стои една променлива с информация за URL-а на сайта, както и още някои други неща (MySQL хост, MySQL база данни, MySQL потребител, MySQL парола и др.) Направил съм една папка includes, където съм сложил разни повтарящи се неща (логото, менюто, края). Днес реших да сложа потребители и видях че тука има едно уроче за интегриране на сайт във форум, което ме устройва много :)

Проблемът е че вече не ме устройва да инклудвам тия повтарящи се неща... Искам да попитам има ли някакъв начин да направя нещо от рода на темплейтите с форумите.... Нали знаете как са :)

10х предварително :)
 

asddasasdds

Registered
Никой ли не знае? :shock:
 

jooorooo

Registered
чакаи че 10-15 пъти го четох и не разбрах.. искаш да направиш да е темплейт система, така ли? или пак не съм разбрал...
 

mute

Registered
естествено че може ;)
ето един пример
примерно $temp ти представлява самия темплейт тои вместо променливите съдържа думи в {} както в е пхпбб темплейтите
примерно

$temp="<title>{title}</title><h1>{head}</h1><h4>{slogan}</h4>";
";
правиш 2 масива единия с думите в скобите
$old=array('{title}','{head}','{slogan}');

а другия с променливите които ще трябва да заместят думите в скобите.
След това само ги заместваш

$tenp=str_replace($old,$new,$temp);
echo $temp;

и хоп :roll: трябва да се получи ;)
 

adrian

Registered
mute каза:
естествено че може ;)
ето един пример
примерно $temp ти представлява самия темплейт тои вместо променливите съдържа думи в {} както в е пхпбб темплейтите
примерно

$temp="<title>{title}</title><h1>{head}</h1><h4>{slogan}</h4>";
";
правиш 2 масива единия с думите в скобите
$old=array('{title}','{head}','{slogan}');

а другия с променливите които ще трябва да заместят думите в скобите.
След това само ги заместваш

$tenp=str_replace($old,$new,$temp);
echo $temp;

и хоп :roll: трябва да се получи ;)

Мисля, че си допуснал правописна грешка :)
$tenp=str_replace($old,$new,$temp);
$temp=str_replace($old,$new,$temp);
 

Горе