Маниаци подобриха овърклок рекорд

roskata

Registered
Пуснаха Pentium 4 на невероятните 8180 MHz!

Италианци успяха да достигнат работна честота 8180 мегахерца на процесора Pentium 4. За подобрението на досегашния рекорд съобщава www.guru3d.com. Преди време групата овърклокъри от Италия “изду” процесор Pentium 4 модел 631 до честота 8001 МHz. Сега ентусиастите вдигнаха честотата с още 179 MHz, за да установят невероятния рекорд от 8180 MHz. Интересното в експеримента е, че увеличението е постигнато без промяна на множителя. Групата е вдигнала честотата на системната шина FSB до непознатите досега 545 MHz. Постижението на OC Team е еквивалентно на 173% овърклок на процесора Pentium 4. Подобен резултат беше постигнат на шампионат по овърклок в Швеция, но със Celeron процесор, работещ на 1.4-1.5 GHz.

Източник: TechNews.bg

Евала на братошките :?:
Овър клок до смърт :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Може и 1 000 MHz да направят, не се съмнявам в тях 8)

Бас лова,че имат азот....питах даскалицата по химия от каде мога да си набавя малко и ме се скара....
Аз съм с 400 Мхз и компа ми върви като двуядрен.Правихме тестове с един Интел. и моят почти го стига....

Аз не гона рекорд...така на 2,2Гхз ми е мед...остава само и видеото да клокна и рамта... :) ала за рамта ми е зора...

index каза:
Аз не гона рекорд...така на 2,2Гхз ми е мед...остава само и видеото да клокна и рамта... :) ала за рамта ми е зора...
Lol тя най евтина е :)

Хахах. Лудите са си луди, но както каза лирикс.

Овър клок до смърт

@index - че то ако не е с азот не могат да го охладят, е може и да могат, не съм сигурен :) Рама се клоква най-лесно, защо ще ти е зор?

PoDMaTRiX каза:
Хахах. Лудите са си луди, но както каза лирикс.

Овър клок до смърт

@index - че то ако не е с азот не могат да го охладят, е може и да могат, не съм сигурен :) Рама се клоква най-лесно, защо ще ти е зор?
Като не съм клоквал до сега РАМ , ми е зор...имаше в дуното от 200 на го направа на 400 но не ми се рискова....

Рамта не я клокват бтв :) Просто и разхлабват таймингите и мегахерците за да не прави проблеми на шината (fbs).

Абе, аз все още се надявам на 10 000 MHz ( 10 GHz) клок пък :twisted:

LiRiX каза:
Рамта не я клокват бтв :) Просто и разхлабват таймингите и мегахерците за да не прави проблеми на шината (fbs).

Абе, аз все още се надявам на 10 000 MHz ( 10 GHz) клок пък :twisted:

Ще мине още време докато закарат 10ГХз стабилно!

защото тези 8 не са стабилни :) Имам един приятел от 1.8 качва на 3.1 неговото AMD, но стабилност = 0 :)

Аз минали 500Мхз от биоса и става коймпа толкоз нестабилен,че неможе да ми зареди Операционната Система :) Кеф А ?

Back
Горе