Маркетингово проучване :)

g_shopov

Registered
Здравейте :) на всички

искам да ви питам нещо все пак повечето тук имат сайтове :)

имам един проект (запознанства за възрастни) в който регистрациите са платени :)

та въпроса ми е както следва

мисля да пусна реферал система която ще е от вида

получаваш линк през който хората могат да се регистрират
за всеки регистриран през този линк човек получаваш точка и като събереш определн брой точки може да ги обмениш за оределен продукт

примерно слушалки ,телефони ,телевизори , латопи

преди време мисля че лимпа.bg или aha.bg имаха такава система и даже можеше да се вземе и кола с тез точки

така да отбележа че вече има над 1000 регистрирали се потребителя
и че цената за регистрация е 4.80 в сайта

казвам това за да ви стане ясно че не говоря за сега стиращ проект и че не е направен да изкара 2 дни :)

та искам да видя коментари по идеята за рефералите

идеята ми е примерно от 1 смс взимам 1.80-2.00 лв значи при 20 регистраиани ще имам 40 лв печалба аз да дам 20-30 лв за избрания от ва с продукт

ако ми доведете 100 човека аз ще имам 200 лв печалба ще дам 100-130 лв за избрания от вас продукт

В това по-скоро трябва да вложиш и да разчиташ на реклама.
Колко човека мислиш че ще се регистрират след като е платено и няма гаранция че ще спечелят нещо ?
При един печелещ на 100 регистрирани мислиш ли че биха се върнали обратно в сайта ?
Сайта трябва да има 10-тина награди на 100 човека за да могат всички да си вземат нещо и евентуално да се върнат пак в сайта.

не ме разбра :) не 1 награда :) то не е награда

лимпа май имаха преди такова

това е все едно тези точки са валута и с нея си купуваш от магазин в сайта в който има различни продукти

надявам се сега да съм обяснил правилно

не 1 на 100 а този който е поканил 100 може да си купи примерно нещо от магазина за 100 точки и така

а и не ме разбра сайта не е за да печелят потребителите той и сега си има редовни хора
все пак е сайт за запознанства

това е за webmasterite ти в твоя сайт да сложиш реклама и след определен брой продажби (регистрации) да използваш натрупаните кредити за да вземеш примерно телефон , или телевизор :)
защо да не ти дам тв за 500 лв ако си ми изкарал през твоя сайт 1600 надявам се ме разбираш какво имам в предвид

Аз не разбирам въпросът ти какъв е? Правилно си го измислил. 100 човека 200лв., а даваш награда под 200лв. за тези 100 човека.

чек сега бре :Д да го кажем по-друг начин

всеки поканил 100 човека ще получи 100 лв :) сега разбра ли ми идеята

Идеята ти е добра, но няма да има успех. Лично се убедих, че за българина думичката (и идеята) за реферал е мръсна.
Мъдра мисъл: "Как така ще влизам аз през рефералниО линк на тоА, само да му пълним гушата?"
Тоест хората ще сложат твоя линк, потенциалните клиенти просто няма да влизат през него. И уебмастърите ще го махнат, само да се усъмнят и/или да си следят посетителите.

по-принцип е така но идеята е че този линк може да си го сложиш зад банер в сайта ти :) и никой няма знае че е реферал а един път кликнал тя бисквитката си остава 30 дни така че дори да се регне след 20 дни влизайки само с домейн.ком пак ще го отчете

Back
Горе