Мнение за дизайн

DenchBaggi

Registered
Здравейте!
Сега ми дойде една идея за един дизайн, и седнах да го направя, докато нямам работа/да се възползвам от свободното време 8) /.. Целях да е нещо семпло...
http://shumencity.net/jung/2/guild-site-pr2.html

На мен ми допада. Просто, семпло и приятно за окото. Станало е добро. На мен лично ми харесва.

Не е игра, това е една моя идея, за учредяване на реенактмент и ларп клуб... Всъщност..игра си е, но в реалността :)
ЕДИТ: идеята за такива неща не произлиза от мен...доста преди на мен да ми хрумне за такива неща, хората вече са го правели..уточнявам, тъй като стана лека двусмислица :) Идеята ми е да си учредя такъв клуб :)

Има доста неща които не ми допадат като започна с разтегнатата снимка горе до неумесния жълт outer glow

DenchBaggi каза:
Здравейте!
Сега ми дойде една идея за един дизайн, и седнах да го направя, докато нямам работа/да се възползвам от свободното време 8) /.. Целях да е нещо семпло...
http://shumencity.net/jung/2/guild-site-pr2.html

:!: :!: :!:

Цццццц. File > new. Просто няма какво да коментирам, а и какви са тези големи букви аз от километри ли ще чета?

явно до тука почти всикчи те оплюха и никой не каза нищо с което да подобри работата ти. щото някои знаят да критикуват без да има нужда само да се намират на приказки, но не и да кажат нещо полезно. ако някоя моя дума засегне някой моля да ме извините ама съм доста ядосан.

1. когато правиш текст за някое лого подбирай шрифта спрямо идеята на сайта. и винаги пиши шфригответе за хедъри и логота в режим Smooth за да няма такова назъбване както сега. и не е задължително да е толкова голям.

2. когато ползваш картинка за някой хедър търси такива с по-голяма резолюция за да не се пикселизират както тук. също идеята да сплескваш картинките не винаги е удачна.

3. хедъра ти като цяло е твърде голям. заема 2/3 от целия екран.
намали го малко. намери правилното място за навигационното меню. ако трябва нека менюто да е част от хедъра но не както си го направил сега , а изцяло да е част от хедъра.

4. подбирай си внимателно логото. тази иконка не е най-доброто. ако трябва пробвай с четки или с pen tool си направи свое.

5. разделителната лента не стои добре. така само оеднаквяваш дизайна. идеята е да е раздвижено цялото, но и да има обособени части.

за изпроводяк ще ти кажа само едно - не се отказвай от работата си , просто подбирай правилния дизайн за сайтовете си.

SandPrince каза:
явно до тука почти всикчи те оплюха и никой не каза нищо с което да подобри работата ти. щото някои знаят да критикуват без да има нужда само да се намират на приказки, но не и да кажат нещо полезно. ако някоя моя дума засегне някой моля да ме извините ама съм доста ядосан.

за изпроводяк ще ти кажа само едно - не се отказвай от работата си , просто подбирай правилния дизайн за сайтовете си.

Прав си знаят някои само да критикуват (наистина си прав), но ти мислиш ли че в момента му даде креативни съвети?!?!?

1. когато правиш текст за някое лого подбирай шрифта спрямо идеята на сайта. и винаги пиши шфригответе за хедъри и логота в режим Smooth за да няма такова назъбване както сега. и не е задължително да е толкова голям.

1-во Какво му е на този шрифт, според мен се връзва със сайта. В момента текста е в smooth режим и не е назъбен.

2. когато ползваш картинка за някой хедър търси такива с по-голяма резолюция за да не се пикселизират както тук. също идеята да сплескваш картинките не винаги е удачна.

2-ро Картинката в момента не е пикселизирана а е разтегната.

намали го малко. намери правилното място за навигационното меню. ако трябва нека менюто да е част от хедъра но не както си го направил сега , а изцяло да е част от хедъра.

3-то Има толкова много сайтове в нета където хедъра им е точно толкова голям колкото на момчето ако не и по голям. Това не е критерии

4. подбирай си внимателно логото. тази иконка не е най-доброто. ако трябва пробвай с четки или с pen tool си направи свое.

4-то Как така да си подбира логото?!?!! Той да не го избира от брушура?! Лого на даден сайт се изработва спрямо Идеята и целта на сайта.

5. разделителната лента не стои добре. така само оеднаквяваш дизайна. идеята е да е раздвижено цялото, но и да има обособени части.

5-то тук съм съгласен с теб.

Ще ме извиняваш, без да ми се сърдиш но и ти ме нервира. Има моменти когато трябва да се коментира една творба и моменти в който се казва File / New...

Поздрави zaheto

zaheto каза:
SandPrince каза:

Прав си знаят някои само да критикуват (наистина си прав), но ти мислиш ли че в момента му даде креативни съвети?!?!?

1-во Какво му е на този шрифт, според мен се връзва със сайта. В момента текста е в smooth режим и не е назъбен.

2-ро Картинката в момента не е пикселизирана а е разтегната.

3-то Има толкова много сайтове в нета където хедъра им е точно толкова голям колкото на момчето ако не и по голям. Това не е критерии

4-то Как така да си подбира логото?!?!! Той да не го избира от брушура?! Лого на даден сайт се изработва спрямо Идеята и целта на сайта.

5-то тук съм съгласен с теб.

Ще ме извиняваш, без да ми се сърдиш но и ти ме нервира. Има моменти когато трябва да се коментира една творба и моменти в който се казва File / New...

Поздрави zaheto

да бе и като му кажеш File / New... и той веднага ще разбере къде греши !!!

Гледам как започва един безсмислен спор.Момчето или има поглед върху нещата или няма.Това да виждаш хубавите неща е дарба.Тя е вродена и можеш да я доразвиваш.Няма как да се научиш кое е хубаво и кое не.Ако на пича му харесва това което е направил значи лошо.Ако сам си види грешките след време, значи добре.И ако има желание да доразвие тази дарба, още по-добре. :o

Здравейте, сега направих едни радикални промени на този дизайн, най вече наблегнах на тази разделителна линия, за която ми казахте/всъщност още докато правех първият дизайн, не ми допадна, но тогава не ми дойде идея, как да я направя/, сега го направих малко по раздвижен, като направих тази дъска отдясно и добавих разни детайли отдолу...
За хедъра..., там държа да си е голям, с менюто в него, и тези две картинки..., по него промених шрифта на заглавието, намалих outer glow-а, махнах outer glow от менюто, а оставих само лека сянка, колкото леко да подчертава...
Ето - http://shumencity.net/jung/3/guild-site-pr-3.html

Back
Горе