Много спешно ми трябва това ...

BG_TeDo

Registered
Здравейте имам сайт и искам да направя така, че потребителите да могат да пускат съобщения в текстово поле и след 60 минути съобщението, което потребителя е пускал да се маха, а текста да се движи ( движещ се текст) .

Искам да е като в кефче.ком - така:
220407_orig.jpg


В кефчето го правят с HTML, предполагам, че и аз мога да го направя :)


ХЕЛП :)
 

Admin

Registered
BG_TeDo каза:
Здравейте имам сайт и искам да направя така, че потребителите да могат да пускат съобщения в текстово поле и след 60 минути съобщението, което потребителя е пускал да се маха, а текста да се движи ( движещ се текст) .

Искам да е като в кефче.ком - така:
220407_orig.jpg


В кефчето го правят с HTML, предполагам, че и аз мога да го направя :)


ХЕЛП :)

HTML,Javascript, CSS, PHP и MySQL . :)
 

mizarck

Registered
Smirnoff каза:
Ето ти JavaScript-а , за PHP и MySQL не търси от мен помощ
защото толко ги разбирам.

:arrow: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/cmarquee.htm
много JS

в момента пиша код-а на човека и като гледам може да се направи с много по малко JS а css почти няма
 

Smirnoff

Registered
mizarck каза:
Smirnoff каза:
Ето ти JavaScript-а , за PHP и MySQL не търси от мен помощ
защото толко ги разбирам.

:arrow: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/cmarquee.htm
много JS

в момента пиша код-а на човека и като гледам може да се направи с много по малко JS а css почти няма



Също става и така:
:arrow: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=965 :)
 

mizarck

Registered
BG_TeDo каза:
Здравейте имам сайт и искам да направя така, че потребителите да могат да пускат съобщения в текстово поле и след 60 минути съобщението, което потребителя е пускал да се маха, а текста да се движи ( движещ се текст) .

Искам да е като в кефче.ком - така:
220407_orig.jpg


В кефчето го правят с HTML, предполагам, че и аз мога да го направя :)


ХЕЛП :)
написах ти подобен код
самоче не е всичко автоматично
ето кодевете

index.php
Код:
<?php
$width              =   "800";
$height             =   "10";
$scrollamount       =   "2";
$scrolldelay        =   "2";
$datafile           =   file('txt.php');
$filecount          =   count($datafile);
$js                 =   "http://i.kefche.net/scroll/efir.js";
$css                =   "http://i.kefche.net/scroll/efir.css";
$refresh            =   "160";
$chas               =   date('h');
$chislo             =   "0";
echo "<style type=text/css media=screen>@import url($css);</style>
<script language=JavaScript type=text/JavaScript src=$js></script>";
echo "<meta http-equiv=Content-Type content=text/html; charset=windows-1251 />
<meta http-equiv=Refresh content=$refresh; url=index.php>";
echo "<marquee scrollamount=$scrollamount scrolldelay=$scrolldelay width=$width height=$height id=mar onmouseover=mover() onmouseout=mout()>";
for ($i = 0; $i <= $filecount-1; $i++)
{
$chetene = explode("|", $datafile[$i]);
if($chas == $chetene[2])
{
echo "<a href=mailto:$chetene[1]>$chetene[0]</a> : $chetene[3]   |   ";
}else
{
$chislo++;
}
}
if ($chislo > "0")
{
echo "Няма сообщения        ";
}
echo '</marquee>


<div id="efir_nav">

<small id="efir_nav_prev"><a href="#" onmouseover="fover()" onmouseout="fout()" title="Назад"><span>←</span></a></small>
<small id="efir_nav_next"><a href="#" onmouseover="bover()" onmouseout="bout()" title="Напред"><span>→</span></a></small>

</div>';
?>

add.php
Код:
<?php
$page = $_GET['page'];
if ($page == "send")
{
$name = $_POST['name'];
$mail = $_POST['mail'];
$mass = $_POST['mass'];
$chas = date('h');
$strlenname  = strlen($name);
$strlenmass  = strlen($mass);
$chislo = "0";
echo "<style type=text/css>

</style>";
if($strlenname <= "16")
{

}else
{
echo "<span class=war>Името въведено от вас е по дълго от 16 символа </span><br>";
$chislo++;
}


if($strlenmass <= "130")
{

}else
{
echo "<span class=war>Сообщението е по дълго от 130 символа </span><br>";
$chislo++;
}


if (empty($mail))
{
echo "<span class=war>Не сте дали майл адрес</span>";
$chislo++;
}
if($chislo == "0")
{
$mar = fopen("txt.php","a");
fwrite($mar, "$name|$mail|$chas|$mass" . "\n"); 
}

}else
{
echo "<style type=text/css>
#submit {
width: 500;
padding: 5px 0;
}
</style>
<div align=center>
  <form name=form1 method=post action=?page=send>
    <table width=500 border=0 cellpadding=2 cellspacing=0>
      <tr>
        <td><div align=right>Име</div></td>
        <td><label>
          <input type=text name=name>
        </label></td>
      </tr>
      <tr>
        <td><div align=right>Е-майл адрес </div></td>
        <td><input type=text name=mail></td>
      </tr>
            <tr>
        <td><div align=right>Сообщение<br>
          <br>
          <br>
          <br>
          <br>
          <br>
          <br>
          <br>
          <br>
        </div></td>
        <td><textarea name=mass cols=40 rows=10></textarea></td>
      </tr>
      <tr>
        <td colspan=2><div align=center>
            <label>
            <input type=submit name=Submit value=Изпрати сообщението id=submit>
            </label>
        </div></td>
      </tr>
    </table>
  </form>
</div>";
} 
?>

txt.php
Код:

по горе споменах че не е напълно автоматично ето какво трябва да правиш ръчно
в файла txt.php се записват сообщенията по следния начин
user|mail|02|soob6tenie
и ако часът е 3 то ти трябва да влезнеш в файла и да изтриеш всички редове който имат като трета стойтност 02 01 12 11 10 09 08 07 06 05 04 (user|mail|02|soob6tenie)

скрипта си работи и съм го пробвал с 15 000 записа и си бачка без да натоварва
и може напримерно след като имаш 5 000 записа да изпразваш целият файл и пак ще се работи

скрипта работи само ако всички дадени файлове да на едно място и сървъра подържа php


ако има проблеми с скрипта пиши в темата :)
 

mizarck

Registered
Smirnoff каза:
А не може ли на определено време
да се трие файла и да се създава нов
за да не си играе всеки ден :wink:

може но нямам много свободно време иначе ако имах и админ панел щях да направя
но все още работя по скрипта и когато имам повече време ще го направя
 

SharkpenT

Registered
Smirnoff каза:
А не може ли на определено време
да се трие файла и да се създава нов
за да не си играе всеки ден :wink:

Това верно е добра идея ;) Ако имаш време го направи :roll:
 

DJCharge

Registered
Може да се прави с проверка на файла и ако има пр. 50 реда или повече, да се изчиства съдържанието му :?:

Код:
$proveri = "txt.php";
$proverifile = file("$proveri");
$broiredove = count($proverifile);
if ($broiredove >= "50") { $handle = fopen("$proveri", "w+"); }

EDIT: или да се проверява размера му...
 

SharkpenT

Registered
А може ли да се направи ако има 10 съобщения като искаш да пратиш 11-то да се отваря txt.php и да се проверява и ако има 10 съобщения да изтрива 1 и да се слага друго ?
 

mizarck

Registered
SharkpenT каза:
А може ли да се направи ако има 10 съобщения като искаш да пратиш 11-то да се отваря txt.php и да се проверява и ако има 10 съобщения да изтрива 1 и да се слага друго ?

може
после ще го направя че сега трябва да правя някакъв тест на един човек
 

Горе