Мод за показване аватар в менюто към темплейта Tourist

kirilart

Registered
Привет,

използвах уроците за уникален темплейт, за да доближа вида на форума, до този на личния си сайт. Благодаря за лесните указания написани от admin! Имам един въпрос и молба за помощ. Пиша в този форум, защото като място , в което е разработен темплейта предполагам ще разберете какво точно искам да обясня. Идеята ми е в менюто за потребител, което е заложено в темплейта Tourist да излиза и аватара на потребителя, който ползва в момента форума.
Форумът е в начален стадий на разработка, дизайна не е направен все още, но ми се искаше да е готов кода за менюта, изглед и подредба и чак тогава да започна с киченето на картинки и бутони.

Относно аватара: Съгласно редакцията на overal_heading.tpl при мен има две секции в менюто вляво: Форум и Приятел (като в случая Приятел е условно наречие за Потребител). Та точно в менюто Приятел искам да добавя код за излизане на настоящия аватар на потребителя. Под него ще се наредят бутоните за Лични съобщения, Нови мнения, Профил и Вход/Изход.
Проверих всички теми за phpBB, в тях се засяга поставянето на аватарите в индекса с темите до името на автора им и в списъка с потребителите, но не и в менюто на темплейта. Оттам видях обаче, че за целта е необходима и намеса в .php файловете, от които си нямам и бегло понятие.
Благодаря предварително!
 
мога да ти дам само за темпеита кода как ще стане. но за php кода не мога да ти кажа, не съм много запознат със структурата на phpbb

ето ти за темплеита.

Код:
<table>
<tr>
<th class="thCornerR" nowrap="nowrap">Avatar</th> 
</tr>
<tr>
<td class="{memberrow.ROW_CLASS}" align="center"> {memberrow.AVATAR_IMG} </td>
</tr>
</table>

нещо такова трябва да е.
 
Ето какво правиш по стъпково:

Отваряш файла:
/include/page_header.php

и намираш следния ред:

Код:
$template->assign_vars(array(

ПРЕДИ НЕГО ПИШЕШ СЛЕДНОТО:


Код:
if ( $userdata['session_logged_in'] && !empty($userdata['user_avatar']) )
{
$avatar= ' <img src="./images/avatars/'.$userdata['user_avatar'].'">' ;
}


А СЛЕД НЕГО:

Код:
    'POTREBITEL_AVATAR' =>  $avatar,

След това отваряш файла /temlpates/твоя темплейт/overall_header.tpl

и там където искаш да се показва аватара слагаш:

Код:
{POTREBITEL_AVATAR}

Това горното е аватара на логнатия user.

Пробвай и кажи ако имаш проблем.
 
Мерси много! Работи абсолютно безотказно, пробвах го и с админския си профил и с тестовия.

Като съм готов с дизайна, ще пусна линк към форума в темата за представяне, да видите каква съм я свършил с ваша помощ. :D

Още веднъж благодаря!

П.П. Ако някой ползва кода, нека се увери, че от админския панел е ограничил големината на аватарите до размери, които ще се поберат в менюто, за да не се изкриви всичко.
 
Появи се един малък проблем, след като добавих аватари в няколко категории в Галерия за аватари. При избор се показват само в профила, но не и на новото място встрани на менюто. Видях, че кода е с пътека показваща само пътят до общата папка за аватари:

if ( $userdata['session_logged_in'] && !empty($userdata['user_avatar']) )
{
$avatar= ' <img src="./images/avatars/'.$userdata['user_avatar'].'">' ;
}

Има ли начин да се добави още код, в който да се укаже, че има аватари и в папки: images/avatars/gallery/ (тук има три подпапки за момента -"paintings", "music", "photography")
В тях се намират аватарите от рубриките в падащото меню Галерия.
 
Позволявам си да пиша след свой пост, вместо да редактирам, тъй като в предната си публикация засягам проблем, а в тази предлагам решението му.
След като не съм наясно с кода и редакцията му, за да получа желания ефект просто копирах папките с аватари от галерия в папка avatars. Така профила и публикациите си извикват аватарите от пътека: avatars/gallery/photos, а менюто от avatars/photos. Всички са доволни и най-вече аз, защото се преборих и с този проблем. Не е идеалното решение предполагам, но пък е работещо такова.
:)
 

Горе