Може ли кода за отваряне на снимки след брой кликове

Статус
Not open for further replies.

GameBoy

Registered
Значи трябва ми код като тези със снимките

дава ти даден линк и трябва 50 човека да кликнат и ти отваря снимката

плс
 
Ами записваш в DB в едно поле номера, когато някой влезе $dobavi++
и го записва в DB ...
После правиш проверка дали резултата от майсял е равен на 50 и ако да - показва, ако не - казва примерно колко човека са натиснали!
Успех! :?:
 
попитах за код... не разбирам пхп и сял затова помолих ако някой го има да го даде..

обяснения не ми вършат работа :lol:
 
<?php
include('config.php');
$sql = "UPDATE kliks SET klik = klik +1";
$mk = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_assoc($mk);
$broi1 = 20; // броя на кликовете ,когато ще се показват картинките например на 20,30,40 клика ще се показват снимките
$broi2 = 30;
$broi3 = 40;
if($row['klik'] >= $broi1) {
echo '<img src="pic1.jpg"></img>';
}
if($row['klik'] >= $broi2) {
echo '<img src="pic2.jpg"></img>';
}
if($row['klik'] >= $broi3) {
echo '<img src="pic3.jpg"></img>';
}
?>
Направи си таблица kliks със поле klik и във config.php се вържи с БД
 
GameBoy каза:
ъх ... как да обясня че не разбирам пхп и сял.. :idea:
С извинение, че сигурно ще наруша няколко правила :
Ами седни и научи поне нещо, преди да се хващаш да правиш такива неща !
Като не разбираш как ще си настроиш базата данни ? И инсталатор ли искаш да ти се напише ? На английски има поговорка "No pains, no gains", или побългарено -> "С напън към прогрес".
Вземи се напъни малко и после, когато хората ти помагат ще го оценяваш повече !
 
хуу ве лек тфа да не ти е баница с късмети ве... не може да учиш цсс и в тфа време да почнеш пхп иска се малко търпение не може всичко наведнъж да се научи. Ти не си ли бил в ситуация да не знаеш нещо и да попиташ ?

А тея отстреща да ти се карат и да те обиждат че не знаеш нищо .. еми и пхп ще науча като му дойде времето
Аз ако знаех пхп и сял нямаше да питам тук...не е трудно да се сетиш а?
 
И тук започва да се пълни с арогантни хора...
Ще ме прощаваш, но какво учиш на CSS?
И как някой да ти помогне повече, като ти дадоха код? :shock: :x
 
оф леле ... тука никой няма желание да помогне явно.. всички само плямпате ама никой не помага изобщо не ви знам за какво сте дошли тука :shock:
 
Добре, какво искаш повече, искаше код дадоха ти???????????
Или тук всички са ти длъжни с нещо? Като искате, поне имайте уважението!!!
 
GameBoy каза:
оф леле ... тука никой няма желание да помогне явно.. всички само плямпате ама никой не помага изобщо не ви знам за какво сте дошли тука :shock:
Е добре...Как искаш да ти помогнем след като ти не знаеш къде да го сложиш и как да го направиш!
Освен някой да вземе с TeamViewer да ти го прави на готово?!
С такова държание няма да стигнеш никъде...малко по полека, видях те и в друга тема да се държиш така и май скоро ще ти показва, че сайта е в процес на разработка! :?
 
еми като ми показва какво...

и без друго никой не иска да ми помогне... какво толкова щеше да ви стане да дадете 1 сял заявка и готово? ама не всички трябва да се заяждате с мен че не знам пхп и сял...
 
GameBoy каза:
еми като ми показва какво...

и без друго никой не иска да ми помогне... какво толкова щеше да ви стане да дадете 1 сял заявка и готово? ама не всички трябва да се заяждате с мен че не знам пхп и сял...

ДАДОХА ТИ ВЕЧЕ КОД!!!!!!!
 
index.php ->
Код:
<?php
ob_start();
  class showimages {
    private $dbhost = "localhost"; // mysql host
    private $dbuser = "username"; // mysql user
    private $dbtable = "dbtable"; // mysql db table
    private $dbpass = "password"; // mysql password
    private $how = 50; // How to show
    private $dir = "images/"; // dir with image
    private $image = "image.jpg"; // image name
    public $site = "http://sait.com/";
    // do not edit this, if u are oop noob
    private $connect,$selectdb,$dev;
    public $count,$link;
    function __construct() {
        $this->connect = mysql_connect($this->dbhost,$this->dbuser,$this->dbpassword);
        $this->selectdb = mysql_select_db($this->dbtable,$this->connect);
    }
    function generatelink() {
        if(isset($_COOKIE['mylink'])) { die("Вие вече имате линк!"); }
        $this->chars = "1234567890abcdefghijklmnopqrstuvwxyz";
        for($i=0;$i<16;$i++) {
        $this->link .= $this->chars{rand(0,35)};
        }
        setcookie("mylink",$this->link,time()+24*60*60*20);
        mysql_query("INSERT into showimages(`link`,`users`) VALUES ('$this->link','0')");
        return $this->link;
    }
    function countusers($link) {
        $this->link = addslashes(htmlspecialchars($link));
        $this->dev = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT users FROM showimages WHERE link = '$this->link'"));
        if($this->dev['users'] >= $this->how) { echo '<img src="'.$this->dir.$this->image.'" alt="" />'; }
        else { $how = $this->how - $this->dev['users']; echo 'Остават ви '.$how.' потребителя докато видите картинката'; }
    }
    function updateusers($link) {
        if($_COOKIE['myvote']) { die("Вече сте гласували"); }
        else {
        $this->link = addslashes(htmlspecialchars($link));
        $this->dev = mysql_query("UPDATE showimages SET users = users + 1 WHERE link = '$link'");
        setcookie("myvote","1",time()+24*60*60*20);
        echo "Вие успешно гласувахте :)";
        }
    }
    // end of "oop noob"'s comment ^^
  }
  $si = new showimages();
  if(isset($_GET['p'])) {
      switch($_GET['p']) {
          case "getlink":
            $link = ''.$si->site.'index.php?p=link&code='.$si->generatelink().'';
            echo 'Вашият линк е: <a href="'.$link.'">'.$link.'</a>';
            break;
          case "getimage":
            $si->countusers($_COOKIE['mylink']);
            break;
          case "link":
            $si->updateusers($_GET['code']);
            break;
      }
  }
  echo '
  <a href="index.php?p=getlink">Вземи линк</a><br />
  <a href="index.php?p=getimage">Виж скритата картинка</a><br />
  ';
?>

SQL code ->

Код:
CREATE TABLE `showimages` (
  `link` varchar(16) NOT NULL,
  `users` tinyint(4) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1251;

Тествал съм го и работи. Настройките се оправят най-горе в кода. Това е :)
 
devent, много хубаво си констроирал класа, но доколкото разбрах потребителя е начинаещ.Мислиш ли, че би се оправил с ООП? По-добре би било, да му дадеш пример с функционало програмиране, което е по-разбираемо
 
Според мен ще се справи. Кодът е готов за ползване, само трябва да си импортне сяла и да промени данните в началото на класа така -> private $промелива = "съдържание"
Бута се само "нещото" в скобичките. Ако има проблем ще оцвеятавам/обяснявам/уточнявам и т.н
 
Двама са бан и един е с предупреждение.
Проблема при такива теми не е в това, че някой е нахален а
че спамите по най-бруталният начин.

Кога ще се научите, че може и да не помагате на някой ако не искате.
Защо е нужно този спам?

Като не ти харесва потребителят или го смяташ за нахален, защо му пишете в темата?
 
Статус
Not open for further replies.

Горе