Моля за обяснение

• Автор Автор Acho
  • Начална дата Начална дата

Acho

Registered
Здравейте, скоро започнах обучението си по PHP. Изтеглих си една книжка за начинаещи, в която между другото всичко е обяснено много зарибяващо и интересно. Дано наистина е така. Та там в един примерен код срещнах следния ред:
Код:
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1251">

Не ми е ясно кое какво е, затова ви моля вас да ми разясните. Ще се радвам да ми се отзовете. Благодаря ви предварително.

Това е хтмл.Това е за charseta на сайта.Този код кара сттраницата да чете кирилица, а не да излиза на маймуница

Благодаря ти. Още едно въпросче. Charset-ът е всъщност това, което ти ми обясни ( "Този код кара страницата да чете кирилица, а не да излиза на маймуница" ) или греша?

Acho каза:
Благодаря ти. Още едно въпросче. Charset-ът е всъщност това, което ти ми обясни ( "Този код кара страницата да чете кирилица, а не да излиза на маймуница" ) или греша?
да така е иначе ще ти излиза сичко на ??? или подобно ....

Acho каза:
точно това е

Ако не го пишеш този код, ще ти излиза вместо: "Здрасти": "???????" този ТАГ се слага между: <head>ТУК!</head> !!!

Acho каза:
Изтеглих си една книжка за начинаещи, в която между другото всичко е обяснено много зарибяващо и интересно.

А може ли линк ?

Аз ти предлагам първо да понаучиш HTML и тогава ще ти е по-лесно да свържеш наученото на PHP с реални страници и неща...

Back
Горе