Навигация ЖС

diko

Registered

значи трябва ми жс код който да му сложа различни картинки сега ще опиша какво точно искам :
като посочиш картинката в случея "бутон" и да се отвори под меню
както е на снимката по горе.. нещо такова като в сайта на www.tre-pacho.hit.bg
 

diko

Registered
Благодаря за отговора,но това го гледах ако може да ми кажеш каде се слагат адресите за да се покаже картинка ?
 

mute

Registered
<a href="Меню1" onClick="return clickreturnvalue()" onMouseover="dropdownmenu(this, event, menu1, '150px')" onMouseout="delayhidemenu()"><img src=kartinka.jpg /></a>

а линковете ги слагаш тук
var menu1=new Array()
menu1[0]='<a href="линк1">Линк 1</a>'
menu1[1]='<a href="линк2">Линк 2</a>'
menu1[2]='<a href="линк3">линк3</a>'
menu1[3]='<a href="линк4">линк4</a>'
 

diko

Registered
нищо нестава има и рамки някакви и немом да ги намера да ги махна и текст трябва да се напише отгоре...ако някой има готов мн. го моля да ми го даде :oops:

Хора, моля ви помогнете ако трябва ми дайте тоя код от на www.tre-pacho.hit.bg менюто в средата ма много ми трябва този тип меню :(
 

diko

Registered
значи искам да няма никакви рамки само този бутон:
t.GIF
-като за отгоре и след като го посочиш да стане така:
t2.GIF

и тогава да излезе под менюто надолу в друга картинка(нямам я в момента) това е ?! може ли да стане :oops:
 

Soul_Stealler

Registered
Може да стане.
Всичко което ти трябва е onmouseover за смяна на картинката и JS-a който ти даде mute ;]
Сега нямам много време.
Довечера ще ти дам код :wink:
 

diko

Registered
Soul_Stealler каза:
Може да стане.
Всичко което ти трябва е onmouseover за смяна на картинката и JS-a който ти даде mute ;]
Сега нямам много време.
Довечера ще ти дам код :wink:
това ако го напрайш направо ще те черпя ,никой друг не е бил толко ДОБЪР :lol: ще те чакам с нетърпение!!!
П.П.: редко се намират такива хора добре,че има още по земята..
--->може ли примерно бутоните да са чисти и текста да се въвежда от ЖС-та или трябва да са си написани?<---
 

PhrozenCrew

Registered
Искам само да ти кажа, 4е няма нужда от различни картинки за подменюто.
Достатъчна ти е и една. Виж тук:
http://web-tourist.net/project/phrozencrew/onmouse.html
А също да ти кажа, че нямаш нужда и от JScript и функции като OnMouseover. Просто потърси в google.bg за "CSS dropdown menu".
 

Soul_Stealler

Registered
Това върши ли ти работа ?
Взех зеления цвят от сайта, който беше дал за пример.
http://web-tourist.net/project/soul_stealler/diko.html

От тук се променя цвета на фона:
var menubgcolor='white' //menu bgcolor

От тук цвета на линковете след като минеш с мишката в/у тях:
#dropmenudiv a:hover{ /*hover background color*/
background-color: #02FF00;
}


А тук се изреждат линковете:
menu1[0]='<a href="http://www.javascriptkit.com">JavaScript Kit</a>'
menu1[1]='<a href="http://www.freewarejava.com">Freewarejava.com</a>'
menu1[2]='<a href="http://codingforums.com">Coding Forums</a>'
menu1[3]='<a href="http://www.cssdrive.com">CSS Drive</a>'


Ако имаш въпроси питай :?:
 

diko

Registered
значи мн ти благодаря точно такова имах в предвид но като го посочиш тогава да излиза менюто а не като цъкнеш..и дали може текста на бутона който пише на него "забавления" да бъде празен без текст и самия текст да се въведе направо от кода ? т.е. чист бутон и текста да се напише преждевременно
 

Soul_Stealler

Registered
Готово. Вече като отидеш с мишката автоматично се показва.
Относно текста на бутона: ако искаш да ти е картинка трябва някак си с php да се направи да ти генерира нова картинка с текст.
С html най-много да се направи една таблица на която за бекграунд да е сложен този празен бутон, но няма да е същото. :wink:
 

diko

Registered
Много ти благодаря,но пак имам въпрос..
значи като посочиш може ли самата таблица фона и да е ,черен ии да има още едно подменю в дясно т.е. като посочиш "Забавления" да ти се покаже подменю долно след това да има на някой бутон стрелка на дясно и като посочиш бутона да ти се отфори още едно меню ма в дясно дано си ме разбрал.. ам..сега да обясна пак за бутона по-по горе (предишното мнение) все едно бутона е чист няма текст на него и вече текста да го вкарам през кода.. дано ми разбра 2-та въпроса и отново ти благодаря за отнетото врема ,но все пак никои не се е родил научен :?
 

Soul_Stealler

Registered
Готово.
Фона е вече черен.

Суб менюто което искаш не мисля че може да стане с този код.
Не ми разпознава onmouseover-a.

За картинката те разбрах, но няма начин текста сам да се генерира в/у нея чрез html скрипт.
Ще трябва да е с пхп.
Някъде имаше урок как става номера ;)
Мисля че беше с тази функция: http://bg.php.net/manual/en/function.imagecreate.php
 

jooorooo

Registered
1.во хит.бг не подържа пхп, 2-ро ако го направиш да се генерира изображение.. ми то по добре да си надпишеш бутоните
 

diko

Registered
знам ,че не подържа ма нали е ИФРЕЙМ преди така правих някакви опити с пхп и се качи с ифрайм в хит.бг даже на ифрейм съм качил форума си в .хит.бг защото иначе му е дълго името..
 

Горе