Най-лесно се лъже по електронната поща

staf

Registered
Три четвърти от британците, участвали в допитване, направено по поръчка на Friends Provident, признават, че им е най-лесно да излъжат по електронната поща, отколкото лице в лице. 80% от притежаващите мобилни телефони и послъгват поне веднъж дневно в писмата или разговорите си.
Повече от половината от запитаните споделят, че чувстват по-малка вина, когато лъжат с помощта на електронни комуникационни средства. Най-често се лъже в службата. Така постъпват 67% от 1487 запитани. 43% понякога са правят на болни, а 23% послъгват, че работата вече е готова. 18% лъжат началниците си, за да прикрият някаква голяма грешка.

Малко повече от 40% лъжат роднини и близки. Най-често това е прикриване истинската стойност на дрехи или дори фактът на покупката й (37%), следват фрази от вида на "изглеждаш прекрасно с тези дрехи" (35%). Други популярни лъжи са за количеството на изядената храна (35%), изпитите напитки (31%) и преувеличаване фактите за резултати от диети (32%).

Повечето респоненти споделят, че си позволяват да лъжат, защото го правят с добри намерения и за да не развалят настроението на човека, с който общуват.

Източник: Reuters, Cnews, www.download.bg
 

Горе