Най-накрая подкарах XAMPP

lubo91

Registered
След много ровичкане из настроиките на различните програмки за уеб сървари и четене на десетки теми из форумите , най-накрая го подкарах тоя xampp . И както в повечето случаи се получава решението е било точно под носът ми през цялото време.

Незнам дали е от нета на БТК или просто от новите версии на xampp или пък заради Виста , но зада си влезна в htdocs папката на кома нетрябвало да пиша localhost a 127.0.0.1

:?

Но както и да е нали се оправих НАЙ-НАКРАЯ :D

lubo91 каза:
След много ровичкане из настроиките на различните програмки за уеб сървари и четене на десетки теми из форумите , най-накрая го подкарах тоя xampp . И както в повечето случаи се получава решението е било точно под носът ми през цялото време.

Незнам дали е от нета на БТК или просто от новите версии на xampp или пък заради Виста , но зада си влезна в htdocs папката на кома нетрябвало да пиша localhost a 127.0.0.1

:?

Но както и да е нали се оправих НАЙ-НАКРАЯ :D

Я кажи по-точно как че и на мен ми прави проблем

Ми инсталирах си xampp-win32-1.6.3a .

Пуснах инсталара вичко нормално но като доида веме накрая на инсталацията да проверява портовета за да пусне апаче като сервисе ми каза че портовете за заети и няма да го инсталира като сервисе . Инсталира си базата дании и фалзилата инсталацията преключи , сед това отидох в контролния панел на xampp и там апачето беше спряно дадох му старт и в броузера написах http://127.0.0.1/ и хоп тръгна :)

WAMP според мен е по-добър. Лично мое мнение, не ми се спори...

apache според мен е най-добър :lol:

номера е че може да се направи и с localhost но не знам къде е hosts файла в виста ;)

За да можеш да отваряш localhost на трябва да промениш hosts файла на Vista.
Отвори папката
C:\Windows\System32\drivers\etc
След това с Notepad или друг текстов редактор отвори hosts файла и на нов ред добави:
Код:
127.0.0.1       localhost

Аз съм с lampp
мога да си отворя сайта през 257 адреса (ни повече, ни по-малко)
127.0.0.1 - 127.0.0.254
localhost
10.23.20.35
212.233.204.45

:D

Горе