Натоварване на хост!

oniq

Registered
Как да намаля натоварването на Хоста и всичко. Всякакви идеи са добре дошли... кеширване оправяне.. трябва ми всичко, което би могло да помогне! :cry:

Ако имаш снимки на хоста или някакви други файлове .mp3 .avi .jpg някой може да ги слага в профила си по форуми сайтове и така отчита трафик на твоя хост, следователно се претоварва. нарича се hotlink това може да се избегне с .htaccess 8)

vankata каза:
и трите а като почне apacheto да взема повече виртуална памет, windowsa се сбозва :lol:
Щом са и трите значи всъщност е всичко, което значи, че ти трябва по мощна машинка, дали сега ще оптимизираш някоя заявчица, тя след седмица пак ще се "обажда", като бавна и тогава няма да има оправия.
Затова взимай по-мощна машина.

да, освен интернет бърз ти трябва и мощна машина имам един приятел който си кара сайта на 700Mhz pc с 254МБ рам, но го кара с линукс debian който е супер добър в ролята на сървър. Ако искаш мощен сървър инсталирай си линукс debian и pc-то което имаш ще се превърне в самолет :) 8)

И като сложи линукс - кво ще стане после ще имам как да си инсталирам това.. а това що не ми работи .. а другота защо е така. Първо трябва прочете нещо тогава. Ако позваш собствена машина по добре си купи хостинг. Даваш някви 5-10 лв на месец и всичко ти е спокойно. Но като се замисля аз си навремето така бях пуснах на селером с 512 рам (Slackware) понеже имах същия проблем си взех VPS от суперхостинг и след по малко от 3 седмици трябваше да си купя 1u server с 2 процесора 10 гб рам и 1тб хдд :) Успех

Back
Горе