Националната Олимпиада по Информационни Технологии

redsystem

Registered
Някой може ли да ми каже от вкъщи ли се правят проектите и как по-точно се участва в тях. Също така кога е следващата олимпиада. Става на въпрос за правене на сайтове.

доколкото ми е известно записванията стават около декември месец а за участието са нужни 1 до 2-ма човека който да направят проекта и един учител който да ги представи.

SveXteZ каза:
доколкото ми е известно записванията стават около декември месец а за участието са нужни 1 до 2-ма човека който да направят проекта и един учител който да ги представи.
А да знаеш от къде се работи? Смисъл от вкъщи ли трябва да се прави сайта или в някоя зала се ходи? И за какъв период от време трябва да се изработи.

redsystem каза:
SveXteZ каза:
А да знаеш от къде се работи? Смисъл от вкъщи ли трябва да се прави сайта или в някоя зала се ходи? И за какъв период от време трябва да се изработи.
Ако си например сам говориш с учителя си ( не съм сигурен дали задължително трябва да е по информатика/ИТ ) и избираш сайта на каква тематика да е. След това си го правиш в къщи или в зала където поискаш, когато отидеш да го представиш те питат с какви средства си го правил и трябва да кажеш че са били легални ( notepad++ and GIMP ) и има няколко кръга. Първият мисля че отиваш да си представиш сайта и ти казват какви пропуски има по него и трябва да ги поправиш следващият път като отидеш правиш презентация на сайта си и го защитаваш пред жури нещо подобно беше. Учителят ще ти обясни как се прави по-точно.

Добре, ами примерно ако ползвам Photoshop? Понеже с GIMP въобще не мога да работя..

Ами незнам какво точно ще се случи, но не ти пречи да ползваш фотошоп, а да кажеш че си ползвал гимп ... предполагам че няма да забележат разликата + това щом толкова много хора са минали дори с темплейти без да има кажат нищо въпреки че е против правилата ...

Абе пародия си е малко тая олимпиада.
По проекта си работиш от вкъщи.
Може да ползваш всички, после пишеш, че е trial версия - на никой не му дреме.
Пази си оригиналните идеи за теб си :)

Имай в предвид, че когато е ГИМП не го засича например опера, но в случая логото на туриста е на Фотошоп, засича го, също има и програми за да се види с каква програма е направено изображението!

Ако ти е легален Фотошоп няма проблеми.. :?:

Ако кажеш, че си ползвал Фотошоп ще те питат имаш ли лиценз. Казваш, че ти е trial или, че майка ти в офиса го има и там си ходил да го ползвош :D

Мале ама как се заяждат тия журита... не е истина :D :D :D

purko каза:
Ако кажеш, че си ползвал Фотошоп ще те питат имаш ли лиценз. Казваш, че ти е trial или, че майка ти в офиса го има и там си ходил да го ползвош :D

Мале ама как се заяждат тия журита... не е истина :D :D :D
Не се заяждат ;) На мен пича Кулев просто ми каза, че щеше да е по-добре да съм написал Flex SDK вместо Flex builder trial и такива.

На самите презентации ( ако догодина пак е тоя дядка ) само той се заяжда за времето, а другите си питат неща по проектите ;)

При мен не се заяждаха за времето. :D
15 мин представяне и "5мин" въпроси :D При мен тези 5мин станаха 30 мин ,де ама както и да е

А например какви са въпросите, ако може пример. Много съм навит за такава олимпиада :D

redsystem каза:
А например какви са въпросите, ако може пример. Много съм навит за такава олимпиада :D

Например: кКк вашия сайт се връзва с мотото на олимпиядата :D :D :D

redsystem каза:
По имплементацията на сайта, по кода.

purko каза:
redsystem каза:

Например: кКк вашия сайт се връзва с мотото на олимпиядата :D :D :D

че то и мото ли има, няма ли свобода на идеите, в смисъл да си правиш сайт на каквато тематика искаш :roll:

Навремето стигах на национален кръг със според сегашните ми представи доста пропаднал сайт. Можеш да го правиш у вас колкото време си искаш. Описваш програмите които си използвал. Също въпросите обикновено са свързени със значението и ролята на сайта. Не е кой знае какво между другото.

Сайта е на тема по избор да. Но има няколко категории, програми сайтове изкуства и т.н. не помня вече.

Знам, че има категории за програми, за уеб, а това за изкуства какво по-точно е?

Май иска да каже мултимедия.Има уеб приложения,уеб сайтове,мултимедиа,милтимедиини приложения.Има и тестове.

Back
Горе