Не ми отваря localhost.

perer

Registered
Здравейте!
Имам проблем. Инсталирах си xampp, стартирах си апачето и като се опитам да вляза в localhost и не ще. Според мен проблема е в това, че използвам рутер. А, ако използвам ip-то ме препраща към менюто на рутера. Как става номера?

Благодаря!
 
Мда може и от там да е проблема. Ако след инсталацията не си рестартирал ПЦ също може да е проблем
 
Рестартирах и пак така. Рових се из менюто на рутера и има някакви такива. За настройване на портовете и приложенията, но не знам какво да въвеждам. Моля някой да помогне. Рутера е linksys.
 
Ами като го инсталира зададе ли му localhost?
Друг вариант е ако ти се сменя софтуера да пробваш да сложиш AppServ.
 
Друг вариант е просто да влезнеш в настройките на скайпа и да махнеш отметката при "Свързаност" на Използвай портове 80 ... и още един имаше рестартираш скайпа и би трябвало да се оправи. по дефоут скайпа ползва порт 80 и когато пуснеш апаче-то (независимо коя версия) при включен скайп с гореспоменатото няма да можеш да отвориш нищо на порт 80.
 
Това е направено. Проблема е в настройките на рутера. Ето цитат от друг форум:
Ако не си си настроил рутера, да. Обикновено рутерите имат web базиран интерфейс. Отвори го и намери къде е пренасочването на портове (при Linksys WRT54G рутерите е в Application & Gaming) и насочи 80-ти порт към твоят компютър. Разбира се, ще се наложи да спреш приемането на DHCP настройките на твоя компютър, защото така ще се наложи постоянно да променяш таблицата за рутиране..
Мисля, че това е проблема. Ще опитам. :) Ако някой има такъв рутер и има сървър моля да пише за точните настройки.
 
Оправих се. Оказа се, че не става с localhost. Трябва да използвам 127.0.0.1 ;)

Благодаря на всички!
 

Горе