Не мога да реша едни задачи

LiSicHkA каза:
За първата не се сещам баш как ще стане.. Ето за втората :
m^5 + m^3 - m^2 - 1 = m^3+^2 + m^3 - m^2 - 1 = m^3m^2 + m^3 - m^2 - 1 = m^3(m^2 + 1) - (m^2 +1) = (m^2 + 1) * (m - 1) * (m^2 + m + 1)
Мерси :) Подсети ме как ще стане и другата

някой php гуру от тука, що не драсне една система за решаване на математически задачи :D

напоследък гледам все такива теми тука :)

SandPrince каза:
някой php гуру от тука, що не драсне една система за решаване на математически задачи :D

Е ама тези задачи са за 7-ми клас :D
Ето първата ->
x^5 + x^4 + x^3 + x^2 + x + 1 = (x^5 + x^4 + x^3) + (x^2 + x + 1) = x^3(x^2 + x + 1) + (x^2 + x + 1) = (x^2 + x + 1) * (x^3 + 1) = (x^2 + x + 1) * (x+1) * (x^2 - x + 1)
:!:

LiSicHkA каза:
SandPrince каза:

Ето първата ->
x^5 + x^4 + x^3 + x^2 + x + 1 = (x^5 + x^4 + x^3) + (x^2 + x + 1) = x^3(x^2 + x + 1) + (x^2 + x + 1) = (x^2 + x + 1) * (x^3 + 1) = (x^2 + x + 1) * (x+1) * (x^2 - x + 1)

аа, аз в 5-ти спярх да уча по математика :D

SandPrince каза:
LiSicHkA каза:
SandPrince каза:

Ето първата ->

аа, аз в 5-ти спярх да уча по математика :D
И аз попринцип не уча по математика, само сега тази година гледам малко да се стегна, че да завърша поне с 4-5.. :D

чувствам се като зубър като знам че най-вероятно ще имам 6 ако не за срока то за годината :D

аз по математика знам само да събирам , изваждам , да умножавам и да деля ... иначе дроби мроби .. тия като ги гледам все едно гледам някъв много страннен език ,.... ся с пари не може да ме прецакат , ама математиката ми куца се :D

SandPrince каза:
vik96 каза:
Мерси :)
@Sand добра идея ,ама и решението да показва :D

е тъй де :?:
айде който може да го почва :D
Само да ви подсетя за ограничените възможности на PHP...
Има и поне безброй други причини да не се напише на PHP...
:) Иначе за прости задачи може.
Късмет с правенето :D Правете wolfram 2 :Д

vesku каза:
SandPrince каза:
vik96 каза:
Мерси :)
@Sand добра идея ,ама и решението да показва :D

е тъй де :?:
айде който може да го почва :D
Само да ви подсетя за ограничените възможности на PHP...
Има и поне безброй други причини да не се напише на PHP...
:) Иначе за прости задачи може.
Късмет с правенето :D Правете wolfram 2 :Д

ем ако не е php, на друго :D

K0ceTo каза:
http://inacor.com/websites/izosa/ums/UMS%205.0%20BG%20version%20by%20iZoSa%202.0%20Final.exe

За изоса не сте ли чували???
Яя супер :D
SandPrince и това става ама начина по който е решено мисля, че още не е учено в 7-ми клас. :wink:

LiSicHkA каза:
K0ceTo каза:
http://inacor.com/websites/izosa/ums/UMS%205.0%20BG%20version%20by%20iZoSa%202.0%20Final.exe

SandPrince и това става ама начина по който е решено мисля, че още не е учено в 7-ми клас. :wink:

ааа, е не знам.
аз ги проспах тия часове :D

SandPrince каза:
LiSicHkA каза:
K0ceTo каза:

ааа, е не знам.
аз ги проспах тия часове :D
На нас пък по математика толкова много домашно ни дават, че изписвам 1 химикалка за 1 седмица само по този предмет :D

Back
Горе