Новини от сайта?

Marik

Registered
Така много искам да ви попитам ако може някой да ми обесни как да напарвя така , че да се пускат новини от сайта направо место да си играя да правя всеки път индекса като искам да направя ъпдейт.

И отделно бих искал да знам имали начин да поставя да речем само определени IP-та да влизат и да им го отваря за да не ми го хакнат :p
 
our каза:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=775

Хвърли едно око на това ;)

а добре аз това примерно ако го направя имали вероятност да ми бъде хакнат сайта ? мисълта ми е трябвали някакви допълнителни защити да се сложат :D

Иначе благодаря за скрипта са ще го вида.
 
Не ги ползвайте тези готови ... лайна, с извинение ... :) Трябва ти нещо "домашно" написано според нормалните нужди ... Това, което ти дадох като линк е прекрасна алтернатива - staf го е писал. вероятност да ти го хакнат... няма, защото то няма нищо за хакване в тая система.
 
а въпрос към staf ... как на тази системка да променя интерфейса ... искам да е сивичко :П
 
ок ще го разгледам довечера че сега отивам да се мача в даскало :Д
 
Здравейте!

За скрипта предложен от staf:

Отдавна се канех да разгледам примерните уроци (кодове) за новини или книги за гости, най-вече заради js-вете, които извършват форматиране на текста (и в много по-малка степен заради РНР), но сега полюбопитсвах точно за РНР и не съжалявам :)

Ситемата дава някои грешки: предупреждение за сесиите (нямах време да търся причината), грешки при вклюването (които най-вероятно са МОИ), файла db.php може и да се създава при първата новина, изображението може да се браузва, а не да се изписва адрес, при пренасянето на низовете от формата и тяхното извеждане липсват параграфите, също и организацията на файловете може да се подобри (емотиконите се дублират в различни директории навярно заради сигурността на админ-директорията), но иначе кода е ЯСЕН и ФУНКЦИОНАЛЕН.

Обикновено избягвам да използвам скрипт, който не съм писал сам или който поне не съм разчовъркал до дъно, но върху този ще нанеса само козметични промени и мисля да го включа в някоя следваща страница с по-малко претенции към структурирането на съдържанието.

Видях някакъв коментар, че кода е сходен с този на книга за гости - да има елементи, които навяват това усещане, но ако не гледате твърде строго и един форум изграден върху файлове би имал същата структура (преди време бях писал подобен НО МНОГО ПО-ОБЪРКАН код). Най-важното според мен е, че принципът използван тук може да послужи за основа на какво ли не, стига да сте базирали страницата си на работа с файлове. Така че, без да съм особено напред с РНР (!), ПРЕПОРЪЧВАМ този код на всеки, който тепърва навлиза в езика... Ще научи доста за работата с файлове, за извличането на информация от формите и пр...

ПП: ако съм бил многословен, моля да ме извините. Не съм апологет на никого, даже обикновено съм повече от критичен, но ако имах този код, когато започвах с РНР щях да си спестя много лутане относно структурирането на първата си динамична страницата, което - осъзнах го късно - е основен въпрос...
 
извинявай под localhost ли го тестваш ако е така в това е проблема :) тия домашните са бъгави ! и сесиите не бачкат ! :)
 
За сесиите session_start(); трябва да е отделно (забравил съм го да го оправя) и за това е възможно дава грешка.Наистина може да се подобри още.Да прилича на книгата за гости.Аз обикновено най различни скриптове които си харесам си ги нагласям за мойте нужди.Преди бях си направил цял такъв сайт доста функционален с много елементарен код.
 
А да питам мога ли да направя тази система за новини без да има лог форма?Тоест ще правя форум който ще е с home ще бъде индекса на страницата...Мога ли да направя така новините???Някак си да защитя директорийте в който са всички файлове или как?
 

Горе