Здравейте!
За скрипта предложен от staf:
Отдавна се канех да разгледам примерните уроци (кодове) за новини или книги за гости, най-вече заради js-вете, които извършват форматиране на текста (и в много по-малка степен заради РНР), но сега полюбопитсвах точно за РНР и не съжалявам
Ситемата дава някои грешки: предупреждение за сесиите (нямах време да търся причината), грешки при вклюването (които най-вероятно са МОИ), файла db.php може и да се създава при първата новина, изображението може да се браузва, а не да се изписва адрес, при пренасянето на низовете от формата и тяхното извеждане липсват параграфите, също и организацията на файловете може да се подобри (емотиконите се дублират в различни директории навярно заради сигурността на админ-директорията), но иначе кода е ЯСЕН и ФУНКЦИОНАЛЕН.
Обикновено избягвам да използвам скрипт, който не съм писал сам или който поне не съм разчовъркал до дъно, но върху този ще нанеса само козметични промени и мисля да го включа в някоя следваща страница с по-малко претенции към структурирането на съдържанието.
Видях някакъв коментар, че кода е сходен с този на книга за гости - да има елементи, които навяват това усещане, но ако не гледате твърде строго и един форум изграден върху файлове би имал същата структура (преди време бях писал подобен НО МНОГО ПО-ОБЪРКАН код). Най-важното според мен е, че принципът използван тук може да послужи за основа на какво ли не, стига да сте базирали страницата си на работа с файлове. Така че, без да съм особено напред с РНР (!), ПРЕПОРЪЧВАМ този код на всеки, който тепърва навлиза в езика... Ще научи доста за работата с файлове, за извличането на информация от формите и пр...
ПП: ако съм бил многословен, моля да ме извините. Не съм апологет на никого, даже обикновено съм повече от критичен, но ако имах този код, когато започвах с РНР щях да си спестя много лутане относно структурирането на първата си динамична страницата, което - осъзнах го късно - е основен въпрос...