Нови мнения ---> Всички нови мнения мод?

kirilart

Registered
В процеса на работата възникна един нов проблем, на който не намерих решение сред модовете за phpBB. Има частично решение на проблема в различни степени, но нито едно цялостно...каквото например си има заложено по дефолт в SMF.
За какво става въпрос:
Когато се логна във форума, виждам новите мнения от последното си влизане (да кажем условно 15). В момента обаче нямам време да ги прегледам всичките и ги оставям непроверени. Давам изход, но при следващото си логване виждам само тези, публикувани след последното ми влизане. Тоест онези 15 остават непроверени и трябва да ги търся по памет из форума. Това затруднява до голяма степен модерирането.
Решението при SMF е следното, ако при натискане на Нови мнения не излязат резултати, на индекса се появява надпис: Опитай всички непрочетени и тогава се появяват абсолютно всички непрочетени теми от момента на създаването на форума до настоящия момент. Функцията е полезна не само за модовете, а и за новодошлите по-късно регнати потребители, които така ще знаят, какво вече са прочели и какво не от форума.
Много ще се радвам ако някой намери решение на проблема. Мислех си да сваля файловете за SMF и да проверя оттам дали не може да се извади кода, който отговаря за тази операция. Някакви идеи?
 
Познато ми е.
Някой път се запазват някой път не.

Не съм се занимавал с този бъг и не мога да помогна много. :?
 
Разглеждайки модовете на сайта на phpBB форум, попаднах на един, който може и да върши работа. Връщате календара назад до дадена дата и форума показва всички непрочетени постове от тази дата насам. Всеки може да зададе каквато си иска дата...не е идеалното решение, но все пак е някакво. Някой пробвал ли го е в работещ форум?
Ето линк към него:
Marking posts as unread (+ js calendar)

Също така ми е интересно, дали не може да се преработи на опростен вариант, в който да се задава за начална дата в самия код тази, на която е създаден форума и да се изведе като линк: "Всички непрочетени" ? Така с календара ми изглежда ненужно детайлно.

Тествах този мод на форума си, но не върши никаква работа. Всеки път при вход/изход трябва да настройваш ръчно датата на последното си посещение, за да видиш непрочетените съобщения. На всичко отгоре, всеки път ти дава като непрочетени всички съобщения, без значение дали предния път си чел някои от тях. Пълна трагедия, да не се излъже някой да си губи времето с него.

Намерих и тествах чудесен мод, който напълно решава проблема с непрочетените мнения в phpBB форумите. Мода поправя няколко ключови грешки в досегашните функции. На първо място премахва от последно непрочетени, твоите постове, защото е досадно да четеш себе си, след като си публикувал. Освен това, можеш да маркираш някоя тема като непрочетена и да я държиш така, докато ти е необходимо честото посещение там. Най-важната поправка обаче е тази, че помни кои теми си посетил и кои не и докато реално не влезеш в дадена тема, за да я прочетеш ще си стои иконата за непрочетено съобщение срещу въпросната тема.
Това не само улеснява модераторската работа, която особено в екип става хаотична при дефолтното известяване за нови теми, но и е добра реклама за новите посетители, защото ще виждат всеки път нови теми, както и такива, които са пропуснали при предното или по-предното си посещение. Така се насърчават дискусиите и не потъват в забвение интересни теми, само защото са изтикани от 1ва страница на индекса.
Ако има интерес към мода ще го напиша като урок. Като ниво на трудност не е нещо особено, но е дългичък. Има и едно добавяне на ред в таблица с база данни, но не е сложно. Та ако има желаещи, ще се постарая да пусна мода.
 

Горе