Нов браузер

purko

Registered
Microsoft пуска нов уникален браузър

През Август тази година се очаква да излезе бета версия на новия браузър на Microsoft – Gazelle. Новия продукт на софтуерната компания се очаква да бъде представен в Монреал по време на международния симпозиум Usenix Security Symposium.

От компанията съобщиха че това няма да е нова версия на Internet Explorer, а ще бъде изцяло нов продукт, като Microsoft посочва, че нито един от досегашните браузъри Opera 9, Mozila Firefox 3 и Internet Explorer 8 няма всеобхватна система за защита на съдържанието, което се получава. Gazelle ще бъде с напълно нова система за сигурност и ще работи по съвсем различен начин с операционната система. Очаква се новия браузър да притежава собствена система за защита, а не като досегашните част от функциите да се изпълняват от операционната система. На входа на системата още ще бъде блокирано всяко вредно съобщение, което ще става посредством собствен механизъм.

Microsoft заявиха, че новия браузър - Gazelle - няма да замени веднага Internet Explorer, който за момента е най-популярен в света, но постепенно губи дял за сметка на Apple Safari, Mozilla Firefox и други. По последни данни на StatCounter IE e загубил 17% от популярността си за последната половин година сред американците. А в световен мащаб дялът е паднал от 65,4% на 59,5% за същото време.

Още едно творение на бозата и още един различен начин, по който ще изглеждат сайтовете ни :D

Microsoft заявиха, че новия браузър - Gazelle - няма да замени веднага Internet Explorer, който за момента е най-популярен в света

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

federer_11 каза:
Microsoft заявиха, че новия браузър - Gazelle - няма да замени веднага Internet Explorer, който за момента е най-популярен в света

И кое е смешното?

Със сигурност това ще е поредната боза на Windows, или поне така смятам, не че имам нещо против M$. Но все пак не знам, дано пък е добро попадение :lol:

SandPrince каза:
admin каза:
federer_11 каза:

И кое е смешното?

че е най-популярен естествено... :D

Еми най популярен е.
Не знаете ли?

1. Internet Explorer 57.67%
2. Firefox 35.68%
3. Opera 3.44%
4. Chrome 1.52%

ето на един от сайтовете ми статистика.
Вие можете ли да дадете такава статистика на сайт с над 1000 уникални на ден за да видим?

Прави повече от всички останали браузери взети заедно.
Мисля, че коментара е излишен и един човек който прави сайтове трябва
да знае, че сайтът под IE трябва да работи добре.

Тъкмо търсех някаква статистика в нета, но и по вашите сайтове които са с повече посещения ще разберете че IE е най използвания браъзър.

Мен ме кефи като кажат някъде...

След успеха на Chrome google реши да пусне нова операционна система.

Какъв успех не знам ама 1-2 процента явно си е много.

firefox преди 5 години беше така. 5 % от пазара.
Но сега дръпна много напред. Много.
Но IE има в пъти повече потребители.

Обичам firefox но не мога да си кривя душата и не обичам спама.

Незнам Chrome колко е популярен, но откакто излезе аз го използвам защото ми върви доста по бързо на компа отколкото ФФ или ИЕ.

admin каза:
Мен ме кефи като кажат някъде...

След успеха на Chrome google реши да пусне нова операционна система.

Какъв успех не знам ама 1-2 процента явно си е много.

firefox преди 5 години беше така. 5 % от пазара.
Но сега дръпна много напред. Много.
Но IE има в пъти повече потребители.

Обичам firefox но не мога да си кривя душата и не обичам спама.

Е естествено като професионалист правя сайтовете си и за ИЕ (за най-голяма жалост) ама това не значи че трябва да крия отвращението си към него.
щом като едни от най-големите сайтове като youtube, facebook и twitter спират поддръжката на ИЕ6, кво ме боли мене да не спра поддръжката на някой мои сайт за ИЕ6.
я отвори блога ми с ИЕ6 и виж за кво иде реч

ей ти статистиката на блога ми (верно прави малко - 100-тина уникални ама пак е нещо)
Firefox 3.0 31.77% 169
Internet Explorer 6.0 19.55% 104
Firefox 3.5 17.11% 91
Internet Explorer 7.0 7.89% 42
Opera 9.6 5.26% 28
Internet Explorer 8.0 3.76% 20
Google Chrome 2.0 3.76% 20
Firefox 2.0 2.82% 15
Opera 9.8 1.50% 8
Internet Explorer 5.5 1.13% 6
Opera 0.94% 5
Safari 530 0.94% 5
Google Chrome 3.0 0.75% 4
Internet Explorer 5.0 0.56% 3
Opera 9.5 0.38% 2
Firefox 1.5 0.19% 1
Safari 525 0.19% 1
Opera 8.0 0.19% 1
Opera 7.1 0.19% 1
Opera 7.2 0.19% 1
Firefox 1.6 0.19% 1
Opera 9.0 0.19% 1
Internet Explorer 0.19% 1
Safari 528 0.19% 1
Konqueror 3.5 0.19% 1

SandPrince каза:
щом като едни от най-големите сайтове като youtube, facebook и twitter спират поддръжката на ИЕ6, кво ме боли мене да не спра поддръжката на някой мои сайт за ИЕ6.
Имай в предвид че за тях няма да е такъв удар тъй като имат много посещения. А ти като имаш 100 уникални и половината са от ИЕ6.... Пропадаш ;)

trevata каза:
SandPrince каза:
Имай в предвид че за тях няма да е такъв удар тъй като имат много посещения. А ти като имаш 100 уникални и половината са от ИЕ6.... Пропадаш ;)

популярен е само щото е по дефаулт в windows-a :D

Soul_Stealler каза:
С отвращение го казвам, но IE 7 и 8 не са зле.

Да в 7 и 8 разместванията са малки но като говорим за 5 или 6 .. :shock:

Хората се бъркат с това , че използват експлорера и си мислят че е най добрия , защото е в уиндолса .. Но не е така , дано новия браузър да е нещо по свясно отколкото тая боза . Май на уиндолс неим се отдават браузарите

ми в един мой сайт под IE 7,8 няма проблеми, под IE 5 има размествания, под IE 4.01 е просто ужас :)

Посещенията на един от моите сайтове:

БРАУЗЪРИ

# Web Browser Visits %
1 Firefox 3.5 40 39%
2 Firefox 3.0 36 35%
3 Opera 9.6 11 11%
4 Chrome 2.0 4 4%
5 Internet Explorer 8.0 3 3%
6 Mozilla 1.9 3 3%
7 Opera 10.0 2 2%
8 Opera 9.5 1 <1%
9 Internet Explorer 7.0 1 <1%