Някаква странна грешка... помагайте

yasko

Registered
Notice: Undefined index: id in /www/1gb.bg/s/h/a/shampoani/htdocs/index.php on line 46

Код:
$id = $_SESSION["id"];

това е 46, ето и 45 за всеки случай

Код:
include("config.php");

и още една грешка на 56

Notice: Undefined index: act in /www/1gb.bg/s/h/a/shampoani/htdocs/index.php on line 56

Код:
$act = $_GET["act"];

А това е кода между тях
Код:
include("config.php");
$id = $_SESSION["id"];
$select_userdata = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id='$id'")or die(mysql_error());
$userdata = mysql_fetch_array($select_userdata);

if ($userdata["level"] == '1') {
	echo ' | <a href="?act=acp">Админ панел</a>';
}
echo '<br />
';

$act = $_GET["act"];
 
Код:
 $act = @$_GET["act"];

$id = @$_SESSION["id"];

другия вариант, които не си заслужава писането защото е по дълъг е да ги гледаш с isset
това не са грешки а notices че не е подаден ?act=.. и не е сетната сесията
 
Това се оправи. Но подобна грешка на 384 ред.

Notice: Undefined index: what in /www/1gb.bg/s/h/a/shampoani/htdocs/index.php on line 384

Код:
if ($_GET["what"] == 'search') {
 
alex95_bg_2 каза:
Код:
 $act = @$_GET["act"];

$id = @$_SESSION["id"];

другия вариант, които не си заслужава писането защото е по дълъг е да ги гледаш с isset
това не са грешки а notices че не е подаден ?act=.. и не е сетната сесията
Не си много прав. Ако му погледнеш кода ще забележиш че зависи от $id и ако подтисне грешката така изобщо няма да забележи, че има проблем и ще си блъска главата защо не му се получава. По-добре да види защо няма ид в сесията си и ако му е така важно да види и с гет какво се случва.
 
@ <--- Това не е препоръчително да се ползва.
isset(); <--- Това ще ти свърши работа.
 
yasko каза:
Пак остава грешката... :(
Със сигурност не остава грешката!!!
Аз точно на същия хост преди малко умувах на един ГЕТ, но се сетих за @ и си реших проблема!

Относно isset() - аз съм си с иссет и няма промяна!! :?:
 
направо.. всеки ден някой спори за това - ако му върши работа ок,
иначе да си прецени кода
аз не съм свикнал да пиша 4 реда повече код само за да се правя на перфектния програмист
@ си стига ;)
на всеки ред където ти дава такава грешка го слагаи или най-отгоре сложи
error_reporting(E_ERROR);

btw чудя им се на тези 1gb.bg от каква логика са сложили по дефаулт e_all
 
alex95_bg_2 каза:
направо.. всеки ден някой спори за това - ако му върши работа ок,
иначе да си прецени кода
аз не съм свикнал да пиша 4 реда повече код само за да се правя на перфектния програмист
@ си стига ;)
на всеки ред където ти дава такава грешка го слагаи или най-отгоре сложи
error_reporting(E_ERROR);

btw чудя им се на тези 1gb.bg от каква логика са сложили по дефаулт e_all
Не, то от една страна си е добре да се известява за грешките, но не знам чак толкова що са се изръсили, а и е безплатен хоста!! :idea:
 
незнам не чета коментарите но да ти кажа хост като 1gb.bg исползвах го 1 пат и ми излязоха на индекса най-малко 10 грешки... стига да знаеш SQL-тата на 1gb.com и ще го нагласиш ама има и неща който просто се едно не може да се прочете...
 

Горе