Няколко въпроса за ubuntu

asi_a

Registered
Здравейте! Вчера си инсталирах чрез Wubi Ubuntu. Успях да му настроя интернета и всичко останало. Но имам няколко въпроса свързани с compiz и emerald. Настроих си compiz-а, уж му разреших кубчетата и другите екстри, но искам да попитам с каква команда трябва да ги пусна :lol: и как да си направя скрийншот в същото време когато е включен кубът. Другият ми въпрос е, че намерих тази тема: http://www.ubuntuforums-bg.org/index.php?topic=1680.0 , въвеждам кодовете в терминала, но когато стигна до този код:
cd emerald-themes-0.2.1/
./configure && make && sudo make install ,
ми иска парола. Но не мога да я въведя, сякаш не ми работят копчетата на клавиатурата :( .Ако може малко помощ .. :oops:
 
Паролата не се изписва , дори няма точки или звездички , просто я въвеждаш и натискаш enter
 
Не е много удачно за нов в линукс да си компилира сам програмите. По-добре отвори пакетния мениджър (кой беше на ubuntu? synaptic?) и си го инсталирай от там.
 
StormBreaker каза:
Не е много удачно за нов в линукс да си компилира сам програмите. По-добре отвори пакетния мениджър (кой беше на ubuntu? synaptic?) и си го инсталирай от там.
не е ли по-добре да научи :roll:
 
Винаги може да се научи. А повечето (както и аз по-рано) тръгват windows-style да си теглят програми от нета в tar.bz формат и гледат и се чудят колко трудно се инсталирали програми на линукс и колко грешки излизали. Аз в началото бях така. Добре, че не се отказах и разбрах, че има и по-лесен начин.
 
Благодаря за помощта на всички. :)
А за Synaptic-a - да, него ползвам, че още не сгрявам как да инсталирвам ръчно програми. :lol: Единствено само ако може някой да ми поясни като за.. уиндоус потребител :D как да инсталирвам теми за Emerald, че го закъсах :idea:

Edit: оправих се :D
 

Горе