Няколко css въпроса

maxvolum

Registered
Няколко css въпроса който ми помогне най-много точка.

1. Имам един центриран div, но под IE той не се долепя до горната част на сайта. Как да направя така че да се долепи. Задал съм margin: 0 на цялата страница включително и на diva.

2. Как да задам отделен стил на всички бутони без да им давам class? Искам само на бутоните. Не ми казвайте input{} :).

3. Как да задам отделен стил на полетата за попълване които не са textarea. На textarea е ясно но на поле като това за регистрация. Искам отделно без да задавам class.

Който помогне, много благодарности, една бира и 2 точки :D.

1. Оптитай с релативна или абсолютна позиция и top: 0px ако не стане задай отрицателен маргин :)
2. Ами можеш да ги сложиш вчички в един span например на който да дадеш клас/ид и да направиш така .myClass input{-----}
3. Ами със style="" или по логиката от 2 :)

1. Проблема е само под IE, няма да задавам отрицателни стойности. Не ми казвай как да работи class, id само под IE.
Дали задам точна позиция на margin или не, то е едно и също. Преди време знаех как се фиксираше бъга, но забвавих :(

2. Ако сложа span, то пак ще стане с class.

3. Пиша само валиден XHTML strict.

Все пак ти благодаря за коментара, че опита.

Ами по две тогава не използвай class а само span input{} :wink:
Какво не му е валидното на style :idea:

В XHTML strict можеш да използваш само css, не можеш да задаваш style на елементи.

Май, май ще го направя със span

За да ти се долепи отгоре на страницата в css файла добавяш:

html,body {
margin: 0px;
}

и на div-a, който искаш да ти е долепен отгоре слагаш margin-top: 0px;

maxvolum каза:
В XHTML strict можеш да използваш само css, не можеш да задаваш style на елементи.

Май, май ще го направя със span

В XHTML Strict 1.0 нищо не те спира да слагаш стил и на отделни елементи стига да не го правиш така: align="center" и т.н подобни глупости.
Напълно валидно си е style="property: value; property2: value2;...."

Другите два въпроса не разбрах, защо не искаш да използваш class, но без клас, няма друг начин да промениш ги промениш освен в css

input {}

Back
Горе