ОС за стар компютър ?

freelancer_bg

Registered
Здравейте , имам стар компютър (К6-2 300MHz, 96 ram, 5 GB хард) искам да го използвам за интернет , офис програмките (word, excell, ….) . Кажете какво ОС да му сложа, явно ще е някой Линукс , но да е по юзър френдли че ще го ползват родителите ми, пък те не разбират много много от компютри.

Много слаб процесор има ... много ... бих казал ундовс 98 но ще влачи пак... Пробвай да си намериш Уиндовс 95 но забрави за офис пакета. :?

Аз вече ти отговорих в един друг форум :wink:
Лирикс,аз ли греша или Уиндолс 98 не е линукс :D
На Убутну ще върви мнооого по-добре :wink:

NetCutter каза:
Аз вече ти отговорих в един друг форум :wink:
Лирикс,аз ли греша или Уиндолс 98 не е линукс :D
На Убутну ще върви мнооого по-добре :wink:
Нещо не си в час :roll: Не схащам какво трябва да рече това...
А аз си залагам главата, че на това пц 95 ще рари 2 пати по добре от някой линукс...

По други форуми ми казаха, че на такава машинка графичните среди на линукс GNOME и KDE няма да вървят добре. Така че за сега отават вариантите win NT, win 98 , win xp lite . Ако сложа 98 доста програмки няма да тръгват защото не е NT, нали така ?? Следователно ще трябва да търся някоя много стара антивирусна. (Сега пък проблема с антивирусната излезе).

Абе хора,да не би Гном и КДЕ да са единствените графични системи :x
Има адски много,които взимат страшно малко ресурс :wink:
И бтв да!Убеден съм че ще върви по-добре от Уин 98,а на тва Уин 95 можеш само да си жулиш на пасианчетата :wink:

Така ,да ви кажа в крайна сметка какво стана. Значи първо пробвах с Windows 95 и Windows 98, и двата вървяха перфектно на машинката, нямаше никакви забележки. В крайна сметка обаче се спрях на WIn XP - LITE - SP2 Build 2162. Някъде прочетох че тази версия е много подходяща за моя процесор, понеже е супер орязана и плюс това е така направена че още в началото по подразбиране се избира Standart PC with C-Step i486 (това е от менюто което изкача когато още в началото натиснете ф5). Windowsa зареди в 56 МБ РАМ !!! За сега се държи повече от добре, супер стабилен е , всичко върви много бързо, въобще не се осеща че машината е АМД К6-2 на 300. Абе въобще много съм доволен от този моднат windows. !!!

freelancer_bg каза:
Така ,да ви кажа в крайна сметка какво стана. Значи първо пробвах с Windows 95 и Windows 98, и двата вървяха перфектно на машинката, нямаше никакви забележки. В крайна сметка обаче се спрях на WIn XP - LITE - SP2 Build 2162. Някъде прочетох че тази версия е много подходяща за моя процесор, понеже е супер орязана и плюс това е така направена че още в началото по подразбиране се избира Standart PC with C-Step i486 (това е от менюто което изкача когато още в началото натиснете ф5). Windowsa зареди в 56 МБ РАМ !!! За сега се държи повече от добре, супер стабилен е , всичко върви много бързо, въобще не се осеща че машината е АМД К6-2 на 300. Абе въобще много съм доволен от този моднат windows. !!!
И мойта машина е доста старичка ама имам 128 рам и 1,2 процесор.
Но все пак би ли ми казал от каде да си сваля таз версия?

Здравейте , преди доста време в тази тема бях искал съвет за ОС за много стар компютър, накрая сложих WIn XP - LITE - SP2 Build 2162. Сега проблема е че пак ми трябва този Уиндовс , но не мога никъде да го открия. Ако някой го има , моля ви да го качи на някой торент или да даде линк към него. Ще съм много благодарен.

freelancer_bg каза:
Здравейте , преди доста време в тази тема бях искал съвет за ОС за много стар компютър, накрая сложих WIn XP - LITE - SP2 Build 2162. Сега проблема е че пак ми трябва този Уиндовс , но не мога никъде да го открия. Ако някой го има , моля ви да го качи на някой торент или да даде линк към него. Ще съм много благодарен.
http://zamunda.net/browse.php?search=xp+lite&cat=0&incldead=1 :?:

fena каза:
puppy linux :)
Неска го подкарах в даскало.
Даскала не издържа и ми позволи да го пусна.(много съм нахален ей).
Пуснах и убунту 6.10 но след като зареди графиката запече.Относно други видео сървари незнам,но щом неткъттер казва значи има.
/*лично мнение:
Бозата е една гавра от М$ за нас обикновенните потребители
*/

Back
Горе