Общ логин

index каза:
Общ логин за форум , галерия и др. система.

Някъде го коментирахме дзверски ама не мога да намеря темата.
Резултата беше, че няма да стане. :)
Просто не може да се променят всички логин скриптове в 3 различни системи и те да записват и проверяват в останалите бази данни на потребителите.

Примерно като се регистрира в галерията... скрипта трябва да провери първо дали няма вече такъв потребител в ба базата данни на другите 2 системи.
Ако няма такъв никъде да го запише и в трите системи.
И тези проверки трябва да се извършват във всички логин скриптове.

Може да се направи но вече си представяш какъв е гърч.
Поне аз така си го представям.

Значи , галерията има функция за забрана за регване, на др система не съм я съставил , идеята ми е от форума да се регва даден потребител и да се регва и в трите системи, и да се логва още от началото на саита в трите системи. :/

Това може да стане но както каза админ много е трудно
трябва да слееш базите данни в една и да преправиш много голяма част от файловете

аз лично не бих се захванал с такава работа

mizarck каза:
Това може да стане но както каза админ много е трудно
трябва да слееш базите данни в една и да преправиш много голяма част от файловете

аз лично не бих се захванал с такава работа
Ахам, мерси много и на двамата . :/

Ако е само за галерията и форума ще стане по лесно.
Щом от галерията няма да се регват.
При трета система вече се усложнява.

Трябва да преработиш скриптовете за login на форума да записват новите потребители и в базата данни на галерията.

admin каза:
Ако е само за галерията и форума ще стане по лесно.
Щом от галерията няма да се регват.
При трета система вече се усложнява.

Трябва да преработиш скриптовете за login на форума да записват новите потребители и в базата данни на галерията.
Aми на мене ми се иска третата система да за новини ( няма ли да стане по-добре ако новините са отделно от др. две?)
////
Кадето е линка за новините да се отваря едно прозорче , да се пише име и пас и да се логне и като се лохне да се отвори във прозорчето една форма за попълване на формата за новина.
(какво мислите )
///

Имам горчив опит от идеята да съхранявам данните за потребителите в различни таблици.

Трябва да е една таблица и в нея да са данните за потребителите.
Иначе има голяма вероятност от грешки и разминавания в данните.

Back
Горе