Ограничение на ред!

paneznam

Registered
Здравейте как да направя ограничение до 50 символа на ред и ако са повече от 50 автоматично да сложи остатъка на друг ред? говоря за текстови фаел!
 

Admin

Registered
Аз лично не разбрах нищо.
Какъв е този текстов файл?
За база данни ли ще го ползваш?
Не си казал какво ще правиш с него, как ще записваш информацията и най вече за какво ще го ползваш.
Няма никакъв код даден.

Всичко може да се направи стига обаче да обясниш какво и защо ще го правиш.
 

paneznam

Registered
Значи скрипт за коментари който записва в текстови фаел:

индех.пхп
Код:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 

<html> 

   <head> 
      <title></title> 
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" /> 
   </head> 

   <body> 
<?php if(file_exists('comments.txt')) { include('comments.txt'); } ?> 
      <form name="form1" action="write.php" method="post"> 
         <input type="text" name="user" /><br /> 
         <textarea name="msg" cols="20" rows="5"></textarea><br /> 
         <input type="submit" value="Добави Коментар" /> 
      </form> 
   </body> 

</html>

write.php

Код:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 

<html> 

   <head> 
      <title></title> 
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" /> 
   </head> 

   <body onload="window.location.href='index.php';"> 
      <?php 
       
$msg=$_POST['msg']; 
$msg=stripSlashes($msg); 
$user=$_POST['user']; 
$user=stripSlashes($user);


         if (file_exists("comments.txt")) 
         { 
            $file=fopen("comments.txt","a"); 
            fwrite($file,"$user<br>$msg</br>\n"); 
            fclose($file); 
         } 
      ?> 
   </body> 

</html>

коментарите се записват тук comments.txt и искам да се ограничава до 50 символа на ред а ако ги надхвърли да слага остатъкът на друг ред! сега разбра ли?
 

Admin

Registered
В момента всичко се записва на един ред нали?
И става грозно.
Независимо, че потребителя натиска ентер докато пише мнението.


Най-лесно се прави така:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>

<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
</head>

<body onload="window.location.href='index.php';">
<?php

$msg=$_POST['msg'];
$msg=stripSlashes($msg);
$msg=nl2br($msg);
$user=$_POST['user'];
$user=stripSlashes($user);


if (file_exists("comments.txt"))
{
$file=fopen("comments.txt","a");
fwrite($file,"$user<br>$msg</br>\n");
fclose($file);
}
?>
</body>

</html>




Кода в червено ще запише всеки ентер като <br/>.
Това е решението.
Пробвай и ще видиш.

Няма нужда да следиш колко на ред и т.н. :)
 

Горе