Онлайн Учебник по информатика за 9-ти клас

Malfurion3

Registered
Информатика за 9-ти клас онлайн изданието... Можете ли да ми го дадете че немога да си намеря учебника

Информатика за 9 клас?

Човек, не се занимавай с него, аз си купих и на двете издателства (щотот първия път го сгреших), та ти нищо ново не можеш да научиш там.

Е предполагам, че знаеш как да си включиш компютъра ;)

K0ceTo каза:
Информатика за 9 клас?

Човек, не се занимавай с него, аз си купих и на двете издателства (щотот първия път го сгреших), та ти нищо ново не можеш да научиш там.

Е предполагам, че знаеш как да си включиш компютъра ;)
Ами трябва ми да помогна на едно маце от класа. Иначе става дума за копиране на фаел чрез команда...

Кажи за дос ли става въпрос? Ще погледна в учебника и ще ти кажа... щом е за мацето :)

А бе нямало...

c:\papka\fail.txt c:\papka2\fail.txt

ето това е командата за дос.Сорка, че не ти бях полезен на време ;)

ramsess каза:
в девети клас няма такова за копирана на фаил
а няма
D:/md Vell
D:/cd Vell
D:/Vell/copy con info.txt
blablalblalbalblalbalabla
natisni F6 za prikluchvane na zapisa na text v faela
D:/Vell/cd...
D:/md Vell2
D:/cd Vell
D:/Vell/copy info.txt D:/Vell2
D:/Vell
И си готов. Само наклнонените черти може да са наобратно...

ramsess каза:
еми ние не сме го у4или такова нещо а съм 10 чк
може да сте по др програма
ЕЕЕ аз съм профил. Може да има нещо общо. Де да го знам

Е, нямаше нужда да му го даваш от създаването на директорията ;)

А рамзес, ако сте учили дос, няма как да го нямаш.Аз съм с информатика само за една година, демек на много ниско ниво и пак го учим (всъщност може би именно защотот ми е на ниско ниво информатиката учим дос и паскал :D)

Това и аз съм го учил.
Даскала ми се разсърди щото исках да форматирам дисковете.
Няма какво да му се чете.
В дос се учат на твойто ниво точно 6 команди.
mkdir
rmdir
rename
copy
move
cd (..)
А другото е под Windows - работа с файлове в гравичн интерфейс.
Това е най-лесният предмед в цялата програма.
Дори и една тетрадка нямам там.

И аз съм така.Учат ни такива прости работи, че да им се чудиш.При това на много места се налага да поправям госпожата, понеже тя е учила на старите ОС и програми и много от нещата на новите не ги знае (че и старите ;)).

Много ми е чудно, само, защо почти никой не ги знае.Болшинството не знае как да работи като хората дои с уиндоус.

Никой освен мен и още един не знаеше как да стартира и да форматира дискета :shock: .

Живеем в 21 век, бре, каква е тази компютърна неграмотност?

Имаме за 10 клас сип, за по-напредналите, които искат да учат по сложни неща. Цяла година учим HTML :D : :mrgreen: :D :mrgreen: :D

Мне, той дос не се учи по информатика, а по информационни технологии, след като вземете видове операционни системи, първо учите за уиндоус как се бачка с него (на линукс и макинтош никой няма дори да ви покаже), а после взимате и дос (като ос с текстов интерфейс).

олеееееееееееееееееееее
моля ви смеите ми се
уча индормациони технологи и след 30 мин мислене какво е дос и наи накрая тая тъпа глава се сети чак ся
като ми каза линук и макентош

има ли графиччен интерфеис на дос или е само писане

Отвори си старт, после дай на рън, после напиши cmd, и ще ти се отвори едно черно прозорче.

Това е доса стартиран под уиндоус.Може да се стартира и без уиндоус, ако го имаш на диска или на дискета.

За да го направиш голям и да се кефиш на големите букви, от които янма да разбереш нищо натисни alt+enter ;)

Това е работа под конзола.
Ако искате някаде да работите като програмисти или нещо от сорта ще ви искат да влаете дос/конзола на линукс.
И какво му е лошото на Disket Operation System ?
Калява харектера.
Повече от моят,както ви , и от вашите класове ще кажат-
"за какво ни е това ,като няма никаква перспектива."
Математикате не започва да се учи направо от умножението.
Език не се очи само с писане.
С това искам да кажа,че това Дос,Паскал колкото и да са ни досадни това са едни от п ървите неща.
Знаетели ,че още Windows 3.11 е бил написан на C ?
Не си мислете,че като можете да работите с Windows и да го преинсталирате всичко можех.
И аз така мислех за себеси преди 2 години почти.
Тогава минаг под линукс и видях,че съм гола вода.Всичко което знам потчи няма да ми помогне в това начинание.

Ако си вземеш примено един виртуален сървар,как ще преместиш файловете от една в друга директоря през SSH ? Не на всякаде всичко е
със синя лента,зелено старт меню,прозорчета , десни копчета.

Аи това което ние сме правили, и другите от форума са правили или ще правят(говоря за дос) е най-елементарното програмиране за мен лично.

Това ,че даскалите работят с морално и физически остаряла техника е проблем на правителството.

В даскало ми се показа СИН екран когато инсталирах драйверите на 95 за видеото.

Back
Горе