Оптимизиране на големина на изображение

emagi

Registered
Ползвам за изображение един пергамент, и като го нарежа за дизайна на сайт, то частите му стават по 300kB,което е много.Записвам отделните файлчета в png-24, но както казах, размера не ме удоволетворява.Пробвах и png-8, но по краищата(ръбовете) остават бели следи(остатъци) от изрязването.Тествах и .gif , и пак същата работа.Как най-добре може да се намери приемлив вариант, и има ли начин при избор на .png-8, да се премахнат тези назъбени ивици, които остават от изрязването?

Не мисля че ще има .. нарежи изображенищта на няколко части и ще стане :)

rotator каза:
Добре, дори и да нарежа една част на 3, после като се сумира техният общ размер, няма ли да е същото

emagi каза:
rotator каза:
Добре, дори и да нарежа една част на 3, после като се сумира техният общ размер, няма ли да е същото
Да. Но например при фона ти не слагаш цялата картинка а само част от нея и се повтаря другото като е транспарент и става ок. Поне при мен.

То това ясно, на нали писах , че ползвам пергамент като фон, който не е с идеалена форма.Там няма повтарящи се неща.Тези неща са ми ясни, но тук става дума за накъсана харатия еин вид, и няма как да се направи иначе.

LiSicHkA каза:
File -> Save for Web & Devices и го сейваш в .gif формат? Би трябвало да стане малко..

Както вече писах, тествах и така.Но се получават едни назъбени остатъци по ръба, там където съм изрязал.Само при png24 и нагоре, няма такова нещо

Няма ли да стане, ако сложиш фона под картинката (изрязваш от фона мястото, където ще стои изображението) и го записваш по .jpg за намален размер?

Back
Горе