Организиране на проекти

SandPrince

Registered
От близо 4 години се занимавам с това и вече са се събрали толкова много папки, че едвам се ориентирам...
В смисъл само аз се ориентирам...имам една главна папка PROJECTS и там бутам всичко уж разедлени по папки..

Обаче такъв гърч става вече, че се чудя за няква нова система за организация. Днеска 10 мин съм търсил едни стикери, едвам ги намерих.

Как си организирате проектите, споделете може да ми дойде няква идея :? :lol:

На хостинга си направих система myprojects... в която качвам проектите и с една формичка записвам в бд линк към тях със инфо и заглавие на проекта.

Много ми е удобно, а и като станат много проектите, ще си направя една търсачка, която да търси измежду тях.

Естествени си ги пазя и на компютъра... но така по-лесно ги намирам :)

И аз мислех вчера да напиша подобен сайт който да го сложа в главната папка и от него да можеш да си слагаш сегашен проект и да можеш да търсиш в предишни, но още не съм доизмислил как ще стане.
Иначе можеш по-старите проекти да ги набуташ в папка OLD и така ще си спестиш малко търсене.

Чрез картотекиране.
В база от данни събира информацията в различни критерии, от търсачка и предварително зададени от теб категории, лесно може да намериш това което трябва.
Малко е зор отначало, но после за секунди ще намираш това което ти трябва, ако го пазиш разбира се.
Аз в вкъщи няма нещо което да не съм го картотекирал :) .

Има доста приложения, но повечето са платени.Става въпрос за професионално организиране на проектите, за споделяне м/у много разразботчици и така.
Ето тук има сравнение на такива продукти.Избери някой, които е предвиден за работа на един човек, а не за организиране на цял екип.

Аз бухам всичко в една папка, просто си имам определена кодирока за всеки тип файл, така, че въвеждам само име и поредния код отзад (примерно правиш четирицифрен код, в който всяка цифра определя файла като еди какъв си, моите проекти не са уеб и не мога да дам пример) и после с търсачката намирам точно каквото ми трябва.

По дати няма ли да ти е по-лесно ? Примерно
1.2009/категория/
а)Март/подкатегория/
или пък
като правиш нещо за примерно правиш дизайни,лога и банери ..
Дизайни/папка/
Имената на клиентите/други папки/
Лога/папка/
Имената на клиентите/други папки/
а може и направо по кленти.

Back
Горе