Особено влияние над phpBB2

RhythmiX

Registered
Както гледам тука особено внимание се обръща на phpBB,а както знаете доста държави имат собствен phpBB support сайт...защо не се направи и тук phpBBbulgaria.com ? наистина има доста хора,които разбират от phpBB в българиа,а има и такива дето не разбират,а искат да го ползват.

RhythmiX каза:
Както гледам тука особено внимание се обръща на phpBB,а както знаете доста държави имат собствен phpBB support сайт...защо не се направи и тук phpBBbulgaria.com ? наистина има доста хора,които разбират от phpBB в българиа,а има и такива дето не разбират,а искат да го ползват.

Имаш предложение да направиш
такъв сайт ли? :roll:

бе да ви кажа аз също съм се замислял над тази идея. може да се помисли върху този въпрос. ако някой е навит да прави такъв сайт и аз се присъединявам ще помагам с квото мога

DevNull каза:
лошото е че трябват средства за хостинг домайн и изобщо ще падне много харчене на пари и време :)
за 30лв може и домейн и хостинг да се вземе
а колкото до бремето
за изработване на такъв сайт не отнема много време

аз съм навит да направим нещо подобно но домейна да е по къс примерно phpbb-bg.com/org/net/info...

еми ето де - аз съм навитакис , предполагам и ти devnull ще хванем още някой... а за името съгласен съм с mizarck трябва да е ясно , късо и лесно за помнене

А трябва ли да затвориме секцията phpBB тук?
Аз предлагам да направите 10 сайта.
Един за php, един за HTML,един за mIRC , един за flash и т.н.
Ще разпределиме потребителите на web-tourist-a по предназначение и
ще затвориме форумите. :)

Това в кръга на шегата разбира се.
НЕ се заяждам, а просто не мога да разбера какво има общо това с
факта, че тук има хора дето (нещо) разбират.

Направете такъв сайт и ще видите колко е лесно да докаратe хора в него.

Няма значение как се казва.
Ако ще да е phpbb.bg

Те влизат тук не защото прелагаме "phpBB support", а защото се познават
и мога да поискат помощ от свой хора.

Едно е да питаш в някакъв сайт за "support" а съвсем друго да
питаш тук където познаваш повечето хора по никове...

Ако се замислите ще разберете, че повечето влизат тук,
защото се познават (поне виртуално)
mute, bafi, sool, mizark, jooorooo , RhythmiX, Smirnoff, sandPrince, staf, lirix , kaka , maka , caka и т.н.

admin каза:
А трябва ли да затвориме секцията phpBB тук?
Аз предлагам да направите 10 сайта.
Един за php, един за HTML,един за mIRC , един за flash и т.н.
Ще разпределиме потребителите на web-tourist-a по предназначение и
ще затвориме форумите. :)

Това в кръга на шегата разбира се.
НЕ се заяждам, а просто не мога да разбера какво има общо това с
факта, че тук има хора дето (нещо) разбират.

Направете такъв сайт и ще видите колко е лесно да докаратe хора в него.

Няма значение как се казва.
Ако ще да е phpbb.bg

mute, bafi, sool, mizark, jooorooo , RhythmiX, Smirnoff, sandPrince, staf, lirix , kaka , maka , caka и т.н.

хммм..... не се бях замислил.... май си прав admin. еми де да знам ще видим как ще се развият нщата , дали и аз ще имам време и дали ще ми остане желанието...., но найстина тука доста се познаваме и разчитаме един на друг и всеки помага с каквото може и както може. аз и заради това спрях с желанието си да си правя сайт за уроци - няма смисъл просто. мислих да правя само за photoshop ама как моя новичък чистак бърсак сайт ще се конкурира с photoshop-bg да речем като той е най известния и бг интернет пространство.

Въпроса не е колко сайта има а какво ще е различното.

ПРеди да почнеш нещо трябва ясно да си решил какво искаш да е
и защо то ще е по-добрата алтернатива на останалите подобни.

Най важното е да решиш към какви потребители ще е насочено.

Аз мога да се захвана от към кода на сайта
в момента разработвам една мини CMS-система
за сега все още работя на менюто (то е с доста енстри в админ панела)
мога да споделя системата с сайта
ето демо
http://worldbg.org/ - възможно е все още да има бъгове по менюто

от дизайн почти неразбирам за това ще разчитам на SandPrince

предлагам да направим един общ чат в сайп и да решим какво ще правим

мдам, съгласен съм със admin ............. това ще е като с рецептите с които съм се заел .............. много сайтове, но какво предлагат :roll:

admin каза:

Благодаря, че и моето име фигурира в поста.
Само тук знам, че има свестни хора които ще ми
помогнат и няма да ми се заядат. Само за тук знам
че контрола е с една дума - отличен .
Може да намеря сайта с купища уроци и ресурси
не че тук ги няма, но ще влизам само когато и
притрябва помощ, изобщо няма да седна да пиша
в някой непознат форум. Защо ли?
Ми той админа ви обясни. Там може 5 човека да има
но като не ги знам... нищо че не съм ги виждал live
няма значение, просто общуването с тия хора по
какъвто и да било начин и всякаквото засичане в този
форум на WT ме прави един вид приятел с тях.

Съветвам ви да не се захващате с кой знае каква задача
защото хората ще влизат само заради информацията вътре.
И 20% от тях ще ви зачитат форума, а помислете си колко
от тях са добронамерени, с колко може да се работи,
колко са спамери... и още мога да ви изброявам. :?

Ам айде и аз да драсна едно мнение..
НЕ се заяждам или нещо подобно просто изразявам лично мнение.
След като ще правите сайт за пхпбб съпорт не мислите ли , че трябва да сте малко по-навътре с цялата система?
Неговоря за някакви си модчета половината взети от phpbbhacks..
Какво ще стане ако някой с по сериозен проблем ви поиска помощ?
Колко от вас знаят що-годе пхп ? 1? 2? максимум 3ма
За дизайна лесно ще се оправите там няма проблем.
За да докарате приличен брой хора ще ви е нужно не малко време.Вземете за пример този сайт, спомням си преди 2 години сайта беше на няколко месеца и тук имаше не повече от 10-15 горе долу редовни потребителя даже е много.Трябваха 2 години непрестанно да се ъпдейтва сайта и виждате резултата.
Ако ще се занимавате нетрябва да се отказвате на 1вия 2рия месец като видите , че няма много потребителя.
И реклама ще ви трябва..
Не е лесно.
Най-вече ме притеснява това какъв съпорт ще правите.
Надявам се не съм засегнал никого.
и.. успех. :?:

bafitu каза:
Вземете за пример този сайт, спомням си преди 2 години сайта беше на няколко месеца и тук имаше не повече от 10-15 горе долу редовни потребителя даже е много.Трябваха 2 години непрестанно да се ъпдейтва сайта и виждате резултата. :?:

Bafi сайта няма 2 години. Ти си тук около година. :)

Може да видиш кога съм регнат аз но това не беше точно началото а по скоро инсталирането на форума.

//офф
мда прав си около година и половина :)
Но това няма голямо значение.Не е малко време..днес правиш сайта и утре имаш 500-1000 уникални потребителя на ден примерно..хващате ми мисълта..
//ендофф

bafitu каза:
//офф
мда прав си около година и половина :)
Но това няма голямо значение.Не е малко време..днес правиш сайта и утре имаш 500-1000 уникални потребителя на ден примерно..хващате ми мисълта..
//ендофф

Разбрах мисълта ти.
Иначе става и за един ден да докараш 1000 уникални ако имаш пари и възможности.
Но за 1000 потребителя ще е трудно.
Между потребител и уникален посетител има голяма разлика. :)

Аз съм виждал посещавани форуми и сайтове да западат само заради арогантно поведение на малка част от потребителите.

Много трудно се печелят потребители и много лесно се губят.

Дам прави сте...трябва наистина да се съберем хора,които имат доста опит с phpBB и да разбират що годе от php...ако сте забелязали доста страни имат съпорт на phpBB и там са малко хората,които разбират от php,но помагат колкото могат...а за дизайна няма какво да мислите,ако искаме да сме част от световния съпорт на phpBB ще трябва сайта да е,като тяхния дизайн единственото различно нещо ще е езика...а развие ли се поне малко сайта веднага от phpBB включват сайта в съпорт системата....Друго е да се съберем към 10-15 човека,които имат опит с phpBB и да помагаме на хората,то и един човек стига ето тук Admin навремето е помагал сам надявам се докато дойдат потребителите,които разбират повече или се научат потребители...ама аз просто пуснах плувката,ако решите ще се контактуваме с phpBB и ще видим дали ще има подкрепа от тяхна страна... :wink:

admin,на мен Our ми каза за тоя сайт...него защого няма в списъка :)

е да то всяко ново начинание има своите рискове и успехи.никой не е казал че веднага ще потръгне.иначе първия път когато попаднах тук (не помня от къде) бях много впечтлен от сайта - а това беше преди почти 6-7 месеца не помна точно. от тогава WT много се разви. стана ми един от любимите сайтове, постояно съм тук. ха... дори мойте родители все ми мрънкат че все тука вися и си губя времето а не да уча, но не са прави. от 2 години и половина вече се занимавам с уеб дизайн - първоначално ми беше просто любопитно,после измежду другото , а сега - смятам с това за напред да си вадя хляба. от както влезнах тук обаче уменията в уеб дизайна бавно но славно се покачиха и сега знам къде,къде повече от преди.
в начало знаех само едно HTML и дори не бях чувал за езици като PHP,MySQL,JS и т.н.! имах жеалние да си правя форуми но ги правих от ония безплатните дето кво могат да ти предложат кой знае колко. но и на това се научих как става. е има още какво да уча, но всичко със времето си. Твърдо съм се заел със задачата да стана уеб дизайнер и тва е! Имам си дори мечта да направя НАЙ-ДОБРИЯ САЙТ ЗА МОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!!! - това е сайтът ми мечта!!!. странното е че го бях почнал от доста отдавна. беше за една игра на която съм огромен фен. е направих нещо , но беше сред първите ми опити и не се получи кой знае какво....все пак го правих сам и буквално си смучих от пръстите това което не знаех! но сега като знам че имам приятели тук в WT на които мога да разчитам и че знам че който може ще помогне с каквото може съм сигурен че ще го направя така както съм си го представял винаги. Ако сте забелязали повечето потребители дето сме тука - тези които изброи admin особенно - сме станали едно голямо "уеб дизайнерско семейство" :) . всеки знае по нещичко и го споделя с другите та и те да го знаят. надявам се и за напред сайта да се развива все в добри насоки и да има много уроци,приятели и успехи!!! :?:

Back
Горе