Отделяне на елементите на картинка

voted

Registered
Не можах да се сетя за по-подходящо заглавие... Става въпрос за тази картинка:
747082_orig.jpg

Някой може ли да ми каже как да отделя само надписа и да го сложа в нов слой, а след това да направя същото, но само с червените завъртулки:)
Да отбележа, че файлът не е .psd, а .jpg

Select - Color Range
Изибраш само червеното и бялото. Това става чрез капкомера с иконка +.

След това даваш Select - Modify - Feather . 2-3 пиксела, може да пробваш и с 4.

След това CTRL+C (копираме селекцията).

На нов документ CTRL+P. готово. :?:

Много ти благодаря за отговора. Опитах, но май в моя случай не е много удачно да използвам точно това, защото не мога да селектирам напълно всички крайчета. Проблемът може да е в мен, разбира се. Но ако се сещаш за още някой метод, може да го споделиш :)

voted каза:
Много ти благодаря за отговора. Опитах, но май в моя случай не е много удачно да използвам точно това, защото не мога да селектирам напълно всички крайчета. Проблемът може да е в мен, разбира се. Но ако се сещаш за още някой метод, може да го споделиш :)
Аз не се бях пробвал лично. Но ми се стори, че метода ми ще проработи, но съм се подвел.

Най-удачно така като пробвах е с "Pen Tool". Вземаш го. И гледаш най-отгоре в лентата с менютата има две иконки на химикалчета. Трябва да е "Paths". след това зуумваш Z и натискаш мишката. Земаш пак пен туула (натискаш P). След това почваш да селектираш прецизно. Ако згрешиш CTRT+ALT+Z (това е CS3).

Като си го селектираш вече, десен бутон на самата селекция "Make Selection" На Feather задаваш 3-4 пикселчета и си готов.

Back
Горе