Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
uphero каза:Интересува ме примерен код да записва в бисквитка сайта от който е дошъл потребителя ,някакви идеи как ще стане това?
$cond = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
if (!empty($cond)){
//srok na biskvitkata 1 godina
setcookie('biskvitka_ime', 1, time()+3600*24*365, '/', $cound);
}
Hous каза:uphero каза:Интересува ме примерен код да записва в бисквитка сайта от който е дошъл потребителя ,някакви идеи как ще стане това?
Въпреки,че не виждам смисъл от тази бисктивтка,защото само потребителя ще си я вижда,ако прецениш да япокажеш разбира се...Код:$cond = $_SERVER['HTTP_REFERER']; if (!empty($cond)){ //srok na biskvitkata 1 godina setcookie('biskvitka_ime', 1, time()+3600*24*365, '/', $cound); }
uphero каза:ще я показвам на друг
if(isSet($_SERVER['HTTP_REFERER'])){
$ref=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
echo $ref;
setcookie('biskvitka_ime', "test", time()+3600*24*365, '/');
}
Благодаря имаш + от мен за помощта.Но този вариант е невъзможен или безмислен ,реших да записвам ип-таHous каза:uphero каза:ще я показвам на другвместо test сложи каквото искаш да има в бисквитката,тествах гоКод:if(isSet($_SERVER['HTTP_REFERER'])){ $ref=$_SERVER['HTTP_REFERER']; echo $ref; setcookie('biskvitka_ime', "test", time()+3600*24*365, '/'); }
ps:Аз до колкото знам,бисквитката си е отделна за всеки човек,и няма как ти да я видиш или пък да я покажеш на друг,идеята им е да запазят някакво инфо за конкренитя потребител което само той /бразерът му да вижда.
За да правиш подобна статистика , би било по-добре да се записва в база данни.